Franču tostermaize ar āboliem skolēnu gaumē. Deserts bez nekā lieka

No tik vienkāršām sastāvdaļām kā baltmaize, āboli, olas un krējums var izdoties deserts, kam Rīgas Angļu ģimnāzijas skolēni devuši smalku nosaukumu – franču "tosts" jeb tostermaize. Vienkāršā saldēdiena recepti viņi atklāja Latvijas Radio 5 starpskolu ēst gatavošanas konkursā "Pavārs Nost"!

"Pavārs nost"

"Pavārs Nost'' ir Latvijas Radio 5 organizēts starpskolu ēst gatavošanas konkurss. Labākās no labākajām Latvijas skolām sacenšas par labākās ēst gatavotājas skolas statusu. Gardas maltītes, labi pavadīts laiks un jautri viesi – tas viss sagaida ''Pavārs Nost'' epizodēs Kristera Karlsona vadībā!

Starpskolu ēst gatavošanas konkursā "Pavārs Nost" Rīgas Angļu ģimnāzijas godu aizstāvēja Heidija Brauna, Lauma Vlasova un Patrīcija Mediņa.

 

Nepieciešams

(Sastāvdaļas 4 porcijām)

  • 4 āboli
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 2 olas
  • 200 ml piena 
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 8 baltmaizes šķēles
  • pūdercukurs pārkaisīšanai – pēc izvēles

Pagatavošana

Franču "tosts" jeb tostermaize ar āboliem
Franču "tosts" jeb tostermaize ar āboliem

Sagriež ābolus kubiņos, apber ar kanēli un brūno cukuru, ļauj mazliet ievilkties. Sakuļ olas ar pienu, mazliet cukura un krējumu.

Pannā izkausē ēdamkaroti sviesta un liek cepties ābolus, kamēr tie kļūst zeltaini brūni un mīksti.

Citā pannā vai izmazgātā tajā pašā izkausē atlikušo ēdamkaroti sviesta. Katru maizes šķēli mērc olu maisījumā un cep uz pannas no abām pusēm zeltaini brūnu. Liek kopā pa divām maizes šķēlēm un klāj virsū ābolu masu. Maizes šķēles pirms tam var apkaisīt ar pūdercukuru. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti