"Pavārs nost"
"Pavārs Nost'' ir Latvijas Radio 5 organizēts starpskolu ēst gatavošanas konkurss. Labākās no labākajām Latvijas skolām sacenšas par labākās ēst gatavotājas skolas statusu. Gardas maltītes, labi pavadīts laiks un jautri viesi – tas viss sagaida ''Pavārs Nost'' epizodēs Kristera Karlsona vadībā!
Nepieciešams
(Sastāvdaļas 4 porcijām)
- 4 āboli
- 1 tējkarote kanēļa
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 2 olas
- 200 ml piena
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 8 baltmaizes šķēles
- pūdercukurs pārkaisīšanai – pēc izvēles
Pagatavošana
Sagriež ābolus kubiņos, apber ar kanēli un brūno cukuru, ļauj mazliet ievilkties. Sakuļ olas ar pienu, mazliet cukura un krējumu.
Pannā izkausē ēdamkaroti sviesta un liek cepties ābolus, kamēr tie kļūst zeltaini brūni un mīksti.
Citā pannā vai izmazgātā tajā pašā izkausē atlikušo ēdamkaroti sviesta. Katru maizes šķēli mērc olu maisījumā un cep uz pannas no abām pusēm zeltaini brūnu. Liek kopā pa divām maizes šķēlēm un klāj virsū ābolu masu. Maizes šķēles pirms tam var apkaisīt ar pūdercukuru.