Sautēti gurķi un gurķu miziņas mērcē. Receptes no pagātnes

Kad gurķu ir daudz, vajag arī jaunas idejas, kā tos var pagatavot. Tādas var atrast arī gadu desmitus senā pagātnē. Aplūkojam dažas interesantas idejas – kā likt lietā gurķus, ieteica izdevumā "Zeltene" pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados.

Svaigi gurķi ar biezpienu

Mazliet sviesta saputo, pieliek biezpienu, krējumu un garenās strēmelītēs saēvelētus svaigus gurķus, pievieno sāli pēc garšas. Pasniedz ar novārītiem kartupeļiem.

Kartupeļu salāti ar gurķiem

Novārītus, atdzesētus kartupeļus sagriež gabaliņos, pieliek sagrieztus skābus vai svaigus gurķus, samaisa ar skābu krējumu, pievieno sāli un garšvielas. Var pielikt arī sakapātu siļķi vai gabaliņos sagrieztu aukstu cepeti.

Sautēti svaigi gurķi

Nomizotus svaigus gurķus pārgriež gareniski uz pusēm, izņem ar tējkaroti sēklu daļas, piepilda tukšumu ar kotlešu masai līdzīgi sagatavotu gaļu, saliek abas gurķu pusītes kopā, pārtin ar diegiem un sautē gatavu krējuma mērcē, kurai pievieno atsevišķi sasautētus, caur sietiņu izrīvētus gurķu vidus. Gataviem gurķiem noņem diegus, pasniedz ar mērci un novārītiem kartupeļiem.

Pikantā mērce

Ņem 1–2 tējkarotes sarīvētu mārrutku, pusi tējkarotes sinepju, vienu karoti citrona sulas, vienu tasi skāba krējuma, pusi tējkarotes lociņu, pusi tējkarotes estragona, pusi tējkarotes gurķu sulas vai sarīvētas gurķu miziņas, sāli un piparus pēc garšas. Visu sajauc kopā un lieto klāt ēdieniem.

Vēl par gurķiem

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti