Sastāvdaļas
(no šāda produktu daudzuma sanāks 2-4 porcijas)
- 200 g zaļo griķu
- 200 g baraviku
- 300 g konservētu zaļo zirnīšu
- Buntīte diļļu
- Sāls, pipari, rafinēta kokosriekstu eļļa
Velutē mērce:
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 3 ķiploka daiviņas
- 6 timiāna zariņi
- 250 g šampinjonu
- 400 ml kokospiena (viena kārbiņa)
- 100 ml ūdens
- Sula no 1/2 citrona
- Sāls, pipari, olīveļļa
Pagatavošana
Sākumā gatavo mērci. Sagriež sīpolus un šampinjonus palielos gabalos. Ķiplokus vienkārši saspiež un liek visu nelielā katliņā sautēties uz vidējas uguns. Ber klāt nedaudz sāli, piparus un visus timiāna zariņus.
Sautē 5–10 minūtes un tad lej klāt kokospienu un ūdeni. Vāra visu uz lēnas uguns 30 minūtes. Ik pa laikam pagaršo un pievieno vēl sāli vai piparus pēc garšas.
Pēc 30 minūtēm nokāš sēnes caur sietu, saglabājot šķidrumu. Paspiež sēnes ar karoti, lai izspiestu pēc iespējas vairāk šķidruma (pārpalikušie šampinjoni nav jāmet ārā, tos var izmantot vēlāk kādā zupā). Iespiež nedaudz citrona sulas.
Pa to laiku vāra griķus, kā norādīts uz iepakojuma. Sagriež baravikas smalkākos gabalos un sakapā dilles.
Uzkarsē pannu uz lielas uguns. Lej pannā nedaudz kokosriekstu eļļas un liek iekšā baravikas. Ber klāt sāli, piparus un cep, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Griķos iecilā zaļos zirnīšus, dilles un ceptas baravikas. Pievieno sāli un piparus pēc nepieciešamības.
Liek šķīvjos un lej klāt sēņu mērci.
Recepte LSM.lv pirmo reizi publicēta 2016. gada 26. oktobrī.