Nepieciešams
- 1 kg attīrītu reņģu
- milti
- sāls
- augu eļļa
- 1 liels sīpols
- dilles
- maurloki
Pagatavošana:
Miltus sajauc ar sāli. Sāli liek pēc garšas, bet dāsni.
Uz ugunskura sakarsē pannu. Uz pannas lej eļļu tik daudz, lai nosegta pannas apakša. Kad eļļa jau čurkst, pa kārtām apcep reņģes līdz tās zeltainas. Svarīgi necept visas uzreiz, lai katra zivtiņa ir zeltaina no abām pusēm.
Sīpolu sagriež gredzenos un apcep tai pašā pannā, kurā cepa zivis.
Pīlē kārto kārtās – reņģes (liek pamīšus galviņa, astīte, galviņa, astīte...), sīpolus, reņģes, sīpolus... kad viss sakārtots, bagātīgi pārlej ar eļļu. Virsū kārto dilles un maurlokus, maurloku ziedus smaržai.
Liek pīli ugunskurā (vai cepeškrāsnī), apber ar oglēm un cep 20 minūtes. Reņģēm galvenais ir vienmērīgi izsildīties, cepšanas laiks atkarīgs no uguns karstuma.