Nepieciešams
- 1 kg kartupeļu
- 200 g kūpināta speķa
- 2 nelieli vai 1 liels sīpols
- 1 ola
- sāls
- saldais krējums
Pagatavošana
1. Kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves. Tad caur marli nospiež lieko šķidrumu. Masai jāpaliek nedaudz mitrai. Kartupeļus liek atpakaļ bļodā, pievieno olu, sāli, un visu samaisa kopā.
2. Sīpolus un speķi smalki sagriež, abus kopā izčurkstina uz pannas.
3. Veido cepelīnus. Rokā ņem lielu kartupeļu plāceni, uztaisa viducī iedobi, tajā liek vienu ēdamkaroti ar kaudzi speķa ar sīpoliem un aizmīca ciet. Cepelīnus liek pannā cepties palielā eļļas daudzumā.
4. Cep no abām pusēm zeltaini brūnus, tad pārvieto uz cepamās plāts, pārlej ar saldo krējumu un turpina izcept līdz gatavībai cepeškrāsnī 180–200 ºC temperatūrā. Cep apmēram 10 minūtes.