Cepta pīle dzērveņu mērcē - «Īstās latvju saimnieces recepte»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem un 8 mēnešiem.

Šoreiz Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces ciemojās pie Saldus novada Zvārdes pagasta “Puteņu” saimnieces Rasmas Balodes. Čaklā saimniece ciemiņus pacienāja ar ceptu pīli dzērveņu mērcē

Minhauzena pīle ”Puteņu” gaumē

Sastāvdaļas

  • Pīles šķinķi 6 gab.
  • Apelsīns 1gab.
  • Bekons 100 g
  • Burkāni 2 g
  • Sīpoli 1 gab.
  • Ķiploki 2 daiviņas
  • Āboli 2 gab.
  • Citroni 1 gab.
  • Dzērvenes 2 tējk.
  • Sarkanais sausai vīns 125 ml.
  • Melnie pipari ½ tējk.
  • Paprikas pulveris 1 tējk.
  • Sinepes 2 ēdamk.
  • Medus 2 ēdamk.

Pagatavošana

Pīli sadala gabalos, applaucē ar verdošu ūdeni un apsmērē ar apelsīnu sulu. Ietin pārtikas plēvē un uz 20 minūtēm ieliek ledusskapī. Pīles gabaliņus marinē dzērveņu mērcē, pieliek garšvielas un atstāj uz divām stundām.

Apcep bekonu. Tajā pašā pannā apcep sasmalcinātas ķiploku daiviņas, šķēlēs sagrieztu sīpolu, aplīšos sagrieztu burkānu, dzērvenes un cukuru. Visu viegli apcep, liek pīles gabaliņus un aplej ar buljonu. Sutina pusotru stundu, tad pielej sarkanvīnu un vēl pusstundu sutina.

Tad gabaliņus kārto veidnē, aplej ar medus sinepju mērci un 180 grādos cep 20 minūtes cepeškrāsnī. Cep, kamēr brūni.

Gatavojot medus sinepju mērci, pannā izkausē sviestu, pievieno medu un sinepes, karsē visu 4 minūtes, līdz veidojas viendabīga masa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti