“Crème brûlée” četriem standarta trauciņiem
Sastāvdaļas
- 350 ml saldā krējuma
- 4 olu dzeltenumi
- 60 g cukura
- 1 vaniļas pāksts
- 4 ēdamkarotes cukura – karamelei
Pagatavošana
Sagatavo vaniļas pāksti – gareniski pārgriež un izkasa sēkliņas. Katliņā ielej saldo krējumu un vaniļas pāksti ar sēkliņām. Ļauj gandrīz uzvārīties. Uzliek vāku un ļauj savilkties 5 minūtes.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pakāpeniski pievieno uzsildīto saldo krējumu un maisa, lai olas nesarauj kunkuļos. Masu izlej caur sietiņu un lej trauciņos, kas ielikti karstumizturīgā traukā.
Karstumizturīgo trauku piepilda ar verdošu ūdeni (ūdenim jānosedz apmēram puse no trauciņiem). To dara uzmanīgi, lai ūdens neielītu pašos trauciņos.
Cep 150 grādu temperatūrā apmēram 30 minūtes. Krēms gatavs, kad, viegli pakratot trauku, tas vidū vēl nedaudz kustas. Izņem no krāsns, uzmanīgi izceļ no karstā ūdens. Atdzesē ledusskapī vismaz 2 stundas.
Īsi pirms pasniegšanas pārkaisa ar cukuru un karamelizē ar virtuves degli vai cepeškrāsns augšējā pakāpē grila režīmā.