Nora Poiša ar vīru pamazām atjauno Lielbornes muižu, kas atrodas dabas parka "Daugavas loki" teritorijā, aizsargājamo ainavu apvidū "Augšdaugava". Iekopts arī apkārtnes parks un iztīrīts muižas dīķis. Mājas iekārtošanā Nora metusi pie malas kautrību un aizkarus, galdautus, segas un paklājus diedelējusi no draugiem, radiem, paziņām. Saimniece muižas viesiem piedāvā izsmalcinātus ēdienus no vietējām izejvielām.
Nepieciešams:
- Cūkgaļas ribiņas;
- marināde;
- bārbekjū glazūra.
Pagatavošanā ir trīs galvenie posmi:
- Ribiņu novārīšana. Ribiņas sagriež porciju lielumos un vāra. Vārīšanas ilgums ir atkarīgs no porcijas lieluma. Ribiņām ir jābūt izvārītām, bet ne pārvārītām. Gaļai pievieno nedaudz garšvielu un sāli.
- Ribiņu marinēšana. Sagatavo marinādi, izvēloties sev tīkamās garšvielas, un iesmērē ar to ribiņas. Ļauj ievilkties vismaz 8 stundas.
- Ribiņu cepšana. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, izklāj ribiņas uz cepamplāts, iesmērē ar iepriekš sagatavotu glazūru (Nora Poiša tai piešauj arī burbonu) un cep aptuveni 15 minūtes.
"Viesi saka, ka ar mūsu glazūru varot apēst jebko, tādēļ iesakām īpaši piemeklēt vai izveidot sev tīkamu glazūru," sacīja saimniece.
Izceptas ribiņas izņem no cepeškrāsns un pirms pasniegšanas vēlreiz pārsmērē ar glazūru.
Pasniedz ar svaigiem vai sautētiem dārzeņiem, vārītiem vai ceptiem kartupeļiem vai kartupeļu sacepumu. Piedevas var izvēlēties pēc sirds patikas. Lielbornes muižā ribiņas pasniedz ar burkānu un apelsīnu biezeni, karamelizētiem burkāniem un saldkrējuma mērci.