Nora Poiša ar vīru pamazām atjauno Lielbornes muižu, kas atrodas dabas parka "Daugavas loki" teritorijā, aizsargājamo ainavu apvidū ''Augšdaugava''. Iekopts arī apkārtnes parks un iztīrīts muižas dīķis. Mājas iekārtošanā Nora metusi pie malas kautrību un aizkarus, galdautus, segas un paklājus diedelējusi no draugiem, radiem, paziņām. Saimniece muižas viesiem piedāvā izsmalcinātus ēdienus no vietējām izejvielām.
Nepieciešams:
- 6 olu baltumi (istabas temperatūrā), apmēram 190 gramu;
- šķipsna sāls;
- 300 grami cukura;
- 1 tējkarote citronu sulas;
- 2 tējkarotes kukurūzas cietes;
- 300 mililitri saldā krējuma;
- cukurs pēc garšas;
- augļi, ogas.
Pagatavošana:
- Olu baltumus puto ar sāli līdz vieglām putām, tad pakāpeniski pievieno cukuru un puto līdz stingrām putām, kamēr cukurs ir pilnībā izkusis.
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 93 grādiem.
- Masā iecilā citronu sulu un kukurūzas cieti, prātīgi, lai masa nesasēžas.
- Masu pilda konditorejas maisiņos un izspiež aplīšus ar cepampapīru izklātā pannā.
- ''Pavlovas'' liek krāsnī uz aptuveni 1–1,5 stundu. Kad izceptas, ļauj turpat cepeškrāsnī pilnībā atdzist. Cepšanas procesā svarīgi krāsni nevirināt, lai nepieļautu krasas temperatūras svārstības, kas traucē žāvēšanas procesam.
- Kad kūkas atdzisušas, liek virsū uzputotu saldo krējumu un dekorē ar augļiem un/vai ogām.
Citu saimnieču receptes