Aukstā un aromātiskā tomātu zupa, ko Sandra Icaka gatavo savā piemājas saimniecībā “Padegas”, spirdzina ne tikai karstā vasaras dienā. To var baudīt visa gada garumā, ja saimniecībā sagatavoti tomātu sulas krājumi. Tiesa, var izlīdzēties arī ar veikalos nopērkamo.
Nepieciešams
2–3 tomāti
2–3 paprikas
3–4 gurķi
250 g fetas jeb sālījumā nogatavināta mīkstā siera
olīvas
dilles
baziliks
2–3 daiviņas ķiploka
1 ēdamk. medus
2–3 vārītas olas
sāls
0,5 l dārzeņu lečo
3 l tomātu sulas
Pagatavošana
Visas sastāvdaļas sasmalcina – sagriež nelielos gabaliņos vai sakapā, ber lielā katlā, pielej tomātu sulu un samaisa. Pasniedz atdzesētu.
Materiāls pirmo reizi publicēts LSM.lv 2021. gada 7. oktobrī.
Kļūda rakstā?
Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!