Īsakūd Latgolā

"Īsakūd Latgolā"2. sērijā

Īsakūd Latgolā

"Īsakūd Latgolā" 3. sērija

"Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) Zveja Lubāna ezerā. Jobiki, guļbešnīki un šmakovka

Iebiezinātā piena kūka – «Iekodies Latgalē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 2 mēnešiem.

LTV1 skatītāji ik svētdienu plkst.18.20 var vērot jauno raidījumu "Iekodies Latgalē" jeb "Īsakūd Latgolā", kur četru sēriju garumā tiks atklāta Latgales tradicionālo garšu daudzveidība. Pirmajā raidījumā svētdien, 5.augustā, gatavota svētku maize, zivju zupa un iebiezinātā piena kūka.

Iebiezinātās piena kūkas recepte:

Sastāvdaļas:

  • 1 paciņa "Selgas" cepumu
  • 1/2 paciņa sviesta
  • 4 olas
  • 1 citrons
  • 400 g iebiezinātā piena ar cukuru
  • 5 ēdamakarotes dzelteno plūmju ievārījuma
  • Ogas

Gatavošana:

  1. Sasmalcina cepumus un samīca ar izkausētu sviestu. Iegūto masu izlīdzina veidnē, kur apakšā ieklāts cepamais papīrs. Cep 8 minūtes 180 grādu sakarsētā krāsnī.
  2. Sakuļ 4 olu dzeltenumus, pamazām lej klāt 400 g iebiezinātā piena ar cukuru un klāt piespiež viena citrona sulu. Lej uz cepumu pamatnes un izlīdzina. Cep vēl 7 minūtes. Vēl karstai pa virsu klāj dzelteno plūmju ievārījumu. Atdzisušu rotā ar sezonas ogām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti