Īstās latvju saimnieces

"Īstās latvju saimnieces 7". 4. raidījums

Īstās latvju saimnieces

"Īstās latvju saimnieces 7". 5. raidījums

Īstās latvju saimnieces. Ināra Zadaua

«Īstās latvju saimnieces» deserta recepte. Parfē ar ogu mērci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No tuvējā apkārtnē sadabūtām sastāvdaļām tapis parfē "Ziedkalnu" saimniecības gaumē – pasniegts ar aveņu–zemeņu mērci un dekorēts ar piparkūku taureni. Savu deserta recepti piedāvā Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Ināra Zadaua.

Ināras saimniecībā "Ziedkalni" audzē rudens avenes un upenes, kuras iespējams atbraukt salasīt arī pašiem. Savu lauku viensētu Ināra ar vīru iekopa aizaugušā Ogres upes līcī 1990. gadā. Ināra no vietējo ražotāju izejvielām cep piparkūkas, kuras ved uz tirdziņiem gadskārtu svētkos, arī Ogres un Lielvārdes pilsētas svētkos.

Ināra Zadaua
Ināra Zadaua

Parfē "Ziedkalnu" gaumē

Nepieciešams:

  • 1 litrs saldā krējuma
  • 10 olas
  • 350 grami cukura
  • Zemenes
  • Avenes

Pagatavošana:

Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Trīs atsevišķos traukos saputo olu baltumus, dzeltenumus ar cukuru un saldo krējumu. Visas sastāvdaļas, maigi iecilājot, sajauc, pilda silikona formiņās un liek saldētavā uz vismaz četrām, piecām stundām. Izņem 20 minūtes pirms pasniegšanas. Pasniedz ar svaigu zemeņu un aveņu mērci.

Citu saimnieču receptes


Vairāk

Vairāk

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti