Cimes
Sastāvdaļas:
- 1 kg burkānu
- 100 g sviesta
- 50 g aprikožu
- 50 g žāvētu plūmju
- 50 g rozīņu
- 1 ēdamkarote kanēļa
- Sāls, cukurs
- 3 ēdamkarotes miltu
Pagatavošana:
- Burkānus sagriež ripiņās un liek bļodiņā. Pievieno pāris ēdamkarotes cukura un atstāj atsuloties uz kādām 15 minūtēm.
- Visus žāvētos augļus aplej ar verdošu ūdeni un ļauj uzbriest.
- Kad burkāniem izdalījusies nedaudz sula, to nolej un saglabā. Burkānus apvārta kartupeļu miltos un liek katliņā, kur izkausēts sviests, sautēties. Ik pa laikam apmaisa.
- Sautē uz nelielas uguns, pēc nepieciešamības, lai nepiedeg, pievienojot nedaudz sīrupa no burkāniem un, kad tā beigusies, – ūdeni.
- Kad burkāni jau gandrīz mīksti, pievieno žāvētos augļus, kanēli un turpina vēl nedaudz sutināt. Pasniedz siltu kā pamatēdienu. Bet labi garšos arī auksts.
Olu un sīpolu salāti
Sastāvdaļas:
- 6 olas
- 2 sīpoli
- sāls
- 50 g izčurkstinātu vistu tauku
- Sauja zaļumu pēc izvēles
Pagatavošana:
- Olas cieti novāra un smalki sagriež.
- Sīpolus sakapā un apber ar sāli, lai izdalās sula un tie kļūst maigi.
- Bļodā sajauc kopā olas, sīpolus un vistu taukus.
- Dekorē ar smalki sakapātiem zaļumiņiem. Pasniedz ar macu.