Sastāvdaļas
- 800 g rabarberu
- 2 olas
- 100 g cukura
- 1 vaniļas cukura iepakojums
- 100 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 2 ēdamkarotes karsta ūdens
- 1 ēdamkarote sviesta
Drumstalām:
- 175 g miltu
- 100 g brūnā cukura
- 100 g sviesta
Pagatavošana
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Rabarberus nomazgā, notīra un sagriež gabalos. Cepamtrauku ieziež ar sviestu un izliek tajā sagrieztus rabarberus. Kārtīgi sakuļ cukuru, olas un ūdeni. Piemaisa miltus un cepamo pulveri. Mīklu uzlej uz rabarberiem. Nelielā katlā izkausē sviestu drumstalām. Miltus, cukuru un sviestu ar miksera mīklas āķi samīca, līdz izveidojas nelielas drumstalas. Apmēram 40 minūtes cep cepeškrāsnī. Pasniedz tikko izņemtu no krāsns ar putukrējumu vai vaniļas saldējumu.