Nepieciešams:
Cepumu pamatnēm
- 200 g biezpiena (kazas piena),
- 200 g sviesta,
- 350 – 400 g miltu,
- 1 tējkarote sodas,
- 1-2 tējkarotes citrona sulas.
Pesto
Zālītes pēc pašu izvēles, gaumes un sezonalitātes:
- gārsas lapiņas,
- pelašķu lapiņas,
- vībotnes lapiņas,
- baziliks,
- dilles,
- pētersīļi,
- ķiploka daiviņas,
- rieksti (ciedru, lazdu),
- labas kvalitātes eļļa,
- sāls.
Siera bumbām:
- 2 l kazas piena,
- citronu vai cidoniju sula,
- ķiploks,
- dilles,
- pētersīļi,
- baziliks,
- sāls.
Pagatavošana:
- Gatavo cepuma pamatnes. Visas tam paredzētās sastāvdaļas sajauc kopā viendabīgā masā un liek ledusskapī uz 15-20 minūtēm.
- Atdzesēto masu izrullē. No mīklas izspiež apaļus vai citas formas (pēc izvēles) cepumus un liek cepties cepeškrāsnī, kamēr tie kļūst zeltaini brūni.
- Gatavo zālīšu pesto. Zālītes, garšaugus, ķiploku, riekstus un eļļu sablendē viendabīgā masā. Pēc garšas pievieno sāli.
- Gatavo siera bumbas. Kazas pienu karsē līdz 86°C. Pievieno citrona vai cidoniju sulu, kas pienu savilks biezpienā. Iegūto masu kārtīgi nospiež no sūkalām (aptuveni 50 g).
- Masu sablendē kopā ar ķiploku un garšaugiem. Pēc garšas pievieno sāli. Tad masu ar rokām veļ neliela izmēra bumbiņās.
- Uz atdzesētā cepuma kārto zāļu pesto un kazas siera bumbu.