Nepieciešams
Pankūku mīklai:
- 3 olas
- apmēram 1 glāze miltu
- apmēram 1 glāze ūdens
- sāls pēc garšas
Pildījumam:
- 1 cūkas plauša
- 1 cūkas sirds
- 150 g kūpināta speķa
- 1 sīpols (pēc izvēles)
- garšaugi pēc izvēles
Pasniegšanai
- krējums,
- bazilika pesto vai adžika
Pagatavošana:
- Plaušu un sirdi novāra garšaugos, kā gatavojot buljonu. Atdzesē un samaļ gaļas maļamajā mašīnā.
- Speķi sagriež kubiņos un uz pannas iztaukšķina (apcep). Ja liek sīpolu, to sakapā un arī apcep.
- Speķi ar sīpoliem iemaisa samaltajā gaļas masā. Pēc garšas pievieno garšvielas – sāli, piparus, ķimenes, var arī kaltētus pētersīļus, selerijas sakni un citas labas lietas.
- Cep pankūkas, bet ne zeltainas. Tādas, lai vēl pēc tam var otrreiz apcept kopā ar pildījumu.
- Katrā pankūkā ietin apmēram 2 ēdamkarotes gaļas pildījuma. Pildījumu liek vienā pankūkas pusē pa vidu. Sānu maliņas ieloka uz iekšu tā, lai viss pildījums apņemts, un no apakšas uz augšu aizrullē pankūku ciet.
- Visbeidzot pankūkas apcep uz pannas no abām pusēm taukos vai eļļā. Pasniedz ar skābu krējumu un citām piedevām pēc izvēles, piemēram, bazilika pesto vai adžiku.