Nepieciešams
- 1 kg kartupeļu
- 200 g kūpināta speķa
- 2 vidēji sīpoli
- 50 g sviesta
- salātlapas
- lociņi
- krējums un citas piedevas pasniegšanai
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un uz rupjās rīves sarīvē.
- Speķīti sagriež kubiņos un uz pannas iztaukšķina (apcep). Kad lielums tauku jau izkusis, pievieno sakapātus sīpolus un arī apcep. Tad visu iemaisa sarīvētajos kartupeļos.
- Formu iesmērē ar sviestu, un kartupeļu masu vienmērīgi izlīdzina pa pannu aptuveni 2 cm biezumā.
- Pa virsu liek mazas sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā apmēram 30 minūtes. Pasniedz ar svaigām salātlapām un sakapātiem lociņiem. Klāt pasniedz krējumu un citas piedevas pēc izvēles, piemēram, bazilika pesto vai adžiku.