Nepieciešams:
(7 personām)
- 10 kilogrami bebra gaļas;
- 2–3 kilogrami cūkas speķa;
- 10 grami maltu kadiķogu;
- 10 grami malta muskatrieksta;
- 10 grami piecu piparu maisījuma;
- ķiploki;
- ķimenes;
- 2 litri ūdens;
- 120 grami sāls;
- 70 grami cukura.
Pagatavošana:
Bebra gaļu un cūkas speķi samaļ.Garšvielas sajauc ar ūdeni, pievieno pārējās sastāvdaļas un lej virsū gaļai. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz 24 stundām ievilkties. No maltās gaļas veido iesmiņa garumam atbilstošu desiņu, izvirpina un uzdur uz iesma.
Kūpina 70–80 grādu temperatūrā pusotru stundu. Pēc kūpināšanas var ēst uzreiz vai arī vēlāk uzsildīt, liekot dziļā pannā, kur ieliets nedaudz ūdens.
Citu saimnieču receptes
Vairāk