Vidzemes tirgū rīta agrumā tirgotāji izliek savu produkciju, tostarp dažos stendos kuplas pūpolu slotiņas. Savukārt gaļas paviljonā katru otro vitrīnu rotā uzraksts „Mājas olas”. Kāda bioloģisko olu pārdevēja no Taurupes puses atzīst, ka Lieldienu laiks ir viens no ienesīgākajiem olu ražotāju saimniecībām. Runājot par uzticamību, saimniece gan pārliecināta, ka šeit neviens ar olu izcelsmi nekrāpjas:
„Es domāju, ka tādu problēmu nav, jo ir vetārsts, kurš seko stingri līdzi, kas kādu produkciju tirgo, kādi ir realizācijas termiņi, no kurienes prece piegādāta. Katrs tirgo ar to etiķeti, no kuras saimniecības ņem, viņš godīgi pastāsta, kas tā ir par produkciju.”
Tirgū sastaptās kundzes Anita un Irēna, kuras jau atnākušas iepirkt pārtiku Lieldienu svētku galdam, arī atzina, ka rūpīgi izvēlas produkciju, īpašu uzmanību pievērš olām, galvenokārt sekojot līdzi, lai tās būtu vietējās, bet bioloģiskās olas vecāka gada gājuma ļaudīm gan bieži neesot pa kabatai.
„Mēs galdā, protams, liksim olas, Lieldienu pīrāgu taisīsim, tāpat noformēsim māju ar bērzu un pūpolu zariem. Klāsim tādu galdu, lai varētu labi pieēsties. Es pirkšu latviešu produkciju, bet par bioloģisko vēl nezinu - skatīšos kādas cenas, man jau gribētos mājas olas, tās tomēr atšķiras arī pēc garšas,” saka Anita.
Pārtikas un veterinārais dienests Lieldienu laikā aicina iedzīvotājus būt vērīgiem, izvēloties produktus. Proti, pievērst uzmanību derīguma termiņam, marķējumam, kā arī iepirkties uzticamās vietās vai pie uzticama saimnieka tirgū.
Savukārt vairāk par to, kā, iegādājot krāsošanai un kaujām olas, pārliecināties par to izcelsmi, papildināja PVD pārstāve Tatjana Marčenkova:
„Protams, mēs ceram, ka visos gadījumos tirgotāji ir godprātīgi. Lai izvairītos no negodprātīgajiem, mēs pircējiem atgādinām – pērkot olas, vienmēr jāskatās, lai olu virsma ir tīra, nebojāta, nesaplaisājusi. Ja pirkts veikalā, ir noteikts marķējums: LV – Latvija, LT – Lietuva, turēšanas kodi – viens ir brīva turēšana, 2 – dēšana kūti, 3 – dēšana sprostos, 0 – tā ir bioloģiskā ražošana, tad marķējumam jāparādās arī uz kastītes.”
Tāpat PVD eksperte atgādināja, ka, atnesot mājās, olas var uzglabāt vai nu ledusskapī, vai nu ārpus tā - istabas temperatūrā, taču uzglabāšanas temperatūrai jābūt nemainīgai, jo temperatūras svārstības varētu veicināt olu bojāšanos.