Visas saimnieču receptes no šīs un iepriekšējām sezonām meklē šeit.
Vineta Cipe apsaimnieko Āraišu vējdzirnavas, rūpējoties par apmeklētājiem un nodrošinot iespēju izzināt dzirnavu vēsturi. Saimniecībā gada lielākais notikums ir Maizes diena, kurā pulcējas maizes cepēji no visas Latvijas. Dzirnavās iespējams nobaudīt sātīgus meldera ēdienus, piemēram, miežu biezputru ar cūkas kraukšķiem vai saldo maizes zupu ar putukrējumu.
Nepieciešams:
Recepte 8 personām
- 400 grami saldā krējuma;
- 500 grami saldētu upeņu;
- 400 grami kondensētā piena;
- 800 grami rudzu rīvmaizes;
- 300 grami sviesta;
- 2 tējkarotes kanēļa;
- 200 grami brūnā cukura.
Pagatavošana:
Sakuļ saldo krējumu. Sablendē neatlaidinātas saldētas ogas. Sakulto krējumu un ogas samaisa, pievieno kondensēto pienu. Maisa, kamēr izveidojas viendabīga masa. To liek saldētavā un ik pēc divām stundām apmaisa, tad liek atpakaļ, lai sasalst.
Rudzu rīvmaizi izber uz cepešpannas, pievieno brūno cukuru, kanēli un uzrīvē sviestu. Liek cepeškrāsnī 200 grādos. Cep 10 minūtes, ik pa brīdim apmaisa.
Rudzu rīvmaizes drumstalas izber uz šķīvja, ar saldējuma karoti veido upeņu saldējuma bumbas, dekorē ar piparmētru lapiņām un zefīriņiem.