Krāslavas novada Kaplavas pagasta “Klajumu” saimniece Ilze Stabulniece LTV raidījumā "Īstās latvju saimnieces" pārējās saimnieces cienāja ar īpaši marinētu aļņa fileju, sautēta dārzeņu klēpī un Latgales melnā māla podiņā.
Aļņa riests Daugavas lokos
Sastāvdaļas
Aļņa fileja 1 kg
Sāls
Pipari
Rozmarīns
Zilie sīpoli
Olīveļļa
Vīns
Vermuts
Kartupeļi 12 gab.
Burkāni 2 gab.
Pagatavošana
Aļņa fileju sagriež kumosam piemērotos gabaliņos, diennakti marinē, pievienojot sāli, dažādus piparus, rozmarīnu, zilos sīpolus, olīveļļu, vīnu un vermutu. Gaļu ar marinādi aplej, nevis peldina marinādē.
Kārto Latgales melnā māla podiņos – vispirms gaļu, tad dārzeņus. Sautē cepeškrāsnī aptuveni trīs stundas 170ºC. Pasniedz ar biezpienu.
Kļūda rakstā?
Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!