Sastāvdaļas:
- 0,5–1 kg jēra gaļas (labāk kauliņi un ribiņas),
- puse galviņas kāposta,
- 2 burkāni,
- 4–5 kartupeļi,
- lauru lapas,
- pipari, sāls.
Pagatavošana:
- Noskalo jēra gaļu, sagriež smalkāk un liek 5 litru katlā. Gaļai uzlej ūdeni, pieber sāli pēc sajūtām un liek visu vārīties.
- Tiklīdz sāk vārīties un parādās putas, tās rūpīgi nosmeļ. Kad putas nosmeltas, gaļai pieliek garšvielas – lauru lapas, piparus u.c. pēc sirds patikas! Atstāj gaļu vārīties.
- Tikmēr nomizo burkānus un kartupeļus.
- Burkānus sarīvē un apcep eļļā.
- Kāpostu un kartupeļus sagriež smalkāk.
- Kad gaļa novārījusies (tā ir mīksta un nāk nost no kaula), to izņem no katla un atdzesē. Tad atkaulo un sagriež gabaliņos.
- Zupā liek apceptos burkānus un kāpostus. Pavāra. Tad pievieno kartupeļus. Pavāra. Visbeidzot liek klāt sagriezto gaļu. Vāra, kamēr kartupeļi mīksti.
- Nogrādē jeb nogaršo, vai vēl nevajag sāli un garšvielas.
- Uzvāra, un zupa gatava!
- Pasniedz ar svaigām dillītēm, lociņiem un skābo krējumu.