Burkānu krēmzupa
Purmalis norādīja, ka lielākā daļa cilvēku ir ieraduši mizot burkānus, lai gan tas ir mīts, ka burkānu miza ir negaršīga. Ja burkāni nav bojāti vai apvītuši, tos nav nepieciešams mizot, tikai kārtīgi nomazgāt.
Lai pagatavotu burkānu krēmzupu, katlā ar ūdeni jāliek ingvers, sagriezti burkāni un sviests. Visu vāra līdz brīdim, kad, iedurot nazi vai kociņu, tas burkāniem viegli iet cauri. Visu liek blenderī, pievieno garšvielas, un zupa ir gatava. Tā nebūs brūna vai negaršīga burkānu mizu dēļ, toties būs izmests mazāks daudzums pārtikas atlikumu.
Līņu kroketes
Arī gatavojot zivju ēdienus, var samazināt izmesto pārtikas atkritumu daudzumu. Piemēram, ne vienmēr no zivīm rūpīgi jāizlasa visas asakas. Gatavojot līņu kroketes, jāizņem tikai pašas lielākās asakas, bet mazākās kopā ar zivs gaļu trīs līdz piecas reizes jāsamaļ gaļas mašīnā. Samaltajā zivs gaļas masā asakas nebūs jūtamas. Masu papildina ar rīvmaizi un garšvielām, piemēram, kūpinātu sāli, timiānu, citronzāli.
No masas saveļ bumbiņas, vismaz uz pāris stundām liek saldētavā. Pēc tam sakuļ olu, sagatavo rīvmaizi un miltus. Sasaldētās bumbiņas izņem no saldētavas, no sākuma apviļā kviešu miltos, tad olā un rīvmaizē. Kroketes vēlreiz ievieto saldētavā uz apmēram piecām līdz 10 minūtēm, tad gatavo taukvāres katlā jeb friterī.