Raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Sandra Icaka gatavo brīnumgardu desertu no rabarberiem – kūku, ko maltītes noslēgumā baudīt ar zemeņu saldējumu. Recepte ir vienkārša, taču kūkas garša – izsmalcināta.
Sastāvdaļas
Rabarberu kūka
6 olas
240 g cukura
200 g sviesta
280 g miltu
300 g rabarberu
vaniļas cukurs
Zemeņu saldējums
300 ml saldā krējuma
200 ml piena
160 g zemeņu
100 g cukura
6 olu dzeltenumi
Pienu, saldo krējumu un 30 g cukura lej katliņā un uzkarsē. Lēnām maisot, lej klāt ar atlikušo cukuru (70 g) saputotajiem olu dzeltenumiem. Liek karsēties ūdens peldē, kamēr masa sabiezē. Pievieno sablendētas svaigas vai saldētas zemenes. Uz stundu (60 minūtēm) liek saldējuma mašīnā. Var pasniegt uzreiz vai likt saldētavā, lai sacietē.
Pagatavošana
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumiem pievieno 40 g cukura, saputo, līdz veidojas stingra masa, un liek ledusskapī.
Dzeltenumu saputo ar 180 g cukura, pievieno izkausētu sviestu un iesijā miltus. Visu rūpīgi samaisa un lej cepamformā.
Izlīdzina, uzber sagrieztus rabarberus un pārkaisa atlikušo (20 g) cukuru.
Cep cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 30 minūtes.
Pēc tam liek pa virsu atdzesēto olbaltuma masu un cep vēl 15 minūtes 160 grādos.
Pirms pasniegšanas atdzesē. Pasniedz ar zemeņu saldējumu.
Materiāls pirmo reizi LSM.lv publicēts 2021. gada 7. oktobrī.
Kļūda rakstā?
Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!