Nepieciešams:
- 350 – 400 g kazas piena biezpiena,
- 2 lielas lauku vistu olas,
- ½ glāze cukura,
- 1 glāze miltu,
- 1 paciņa vanilīna cukura,
- 1 tējkarote sodas, pārlieta ar citrona sulu,
- sāls,
- eļļa pončiku vārīšanai,
- pūdercukurs.
Pagatavošana:
- Olas sakuļ ar cukuru, vanilīna cukuru, šķipsnu sāls un sodu.
- Tad pievieno biezpienu un miltus un visu sajauc viendabīga masā.
- Mīklu atstāj 15 – 20 minūtes uzbriest.
- No mīklas veido bumbiņas un liek tās vārīties uzkarsētā eļļā, līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
- Gatavos virtuļus apber ar pūdercukuru un pasniedz.