Sastāvdaļas
- 1 kg jēra gaļas
- apmēram 1 ēdamkarote kaltēta rozmarīna
- apmēram 1 ēdamkarote kaltēta timiāna
- sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- 4 daiviņas ķiploku
- 2–3 lauru lapas
- 1,5 kg burkānu
- 1,5 kg kartupeļu
- 2 nelielas kāpostgalviņas
- 1 puravs
- apmēram 50 ml eļļas
- lociņi dekorēšanai
Pagatavošana
- Gaļu sagriež gabaliņos un samarinē ar sausajām garšvielām – rozmarīnu, timiānu, pāris lauru lapām, sāli un pipariem, sakapātiem ķiplokiem un nedaudz eļļas. Liek katlā cepties, un, kad gaļa apbrūnējusi, pievieno ūdeni un atstāj sautēties.
- Kamēr gaļa sautējas, sagriež dārzeņus – nomizo un lielos gabalos sagriež burkānus un kartupeļus, lielos gabalos sagriež arī kāpostgalvas, puravu sakapā. Visu pievieno gaļai katlā un atstāj sautēties, kamēr gaļa un dārzeņi mīksti.
- Pasniedz bļodiņās ar sakapātiem zaļajiem lociņiem.