Keta Carjova – krieviete
Keta savām konkurentēm sagādāja ne mazums papildu darba, jo viņa ir veģetāriete. Ketai pieder interesanta tējnīca pašā Rīgas sirdī, un viņa iestājas par to, ka jāēd veselīgi un jādod priekšroka ekoloģiski audzētiem produktiem, pēc kuriem vērts braukt pat vairāk nekā 100 kilometrus.
Viņas vakars būs īsts pārsteigums pārējām viešņām, jo Keta apņēmās parādīt, ka krievi svētkus prot svinēt arī mūsdienīgi. Un vēl – šī būs pirmā un vienīgā maltīte bez gaļas.
Selerijas saknes biezenis ar ceptu panīru
Sastāvdaļas
- 2 selerijas saknes
- ½ ēdamk. Himalaju sāls
- 5 ēdamk. gī sviesta
- Panīrs jeb svaigais saldpiena siers
- Ķirbis
- Rutks
- Kālis
- Kaņepju eļļa
- Medus
- Ābolu etiķis
- Kaņepju sēklu kodoliņi
- Brūklenes savā sulā
Pagatavošana
Seleriju saknes nomizo, sasmalcina un 10-15 minūtes notur verdošā ūdenī. Pievieno Himalaju sāli un gī jeb dzidrināto sviestu un sablendē.
Pasniedz ar maigi apceptu panīru (svaigu saldpiena sieru) un salātiem, kas pagatavoti no rīvēta ķirbja, rutka, kāļa, kaņepju eļļas, Himalaju sāls, medus, ābolu etiķa un kaņepju sēklu kodoliņiem. Pirms pasniegšanas rotā ar brūklenēm bez cukura savā sulā.
Skatītāju iemīļotais LTV raidījums "Īstās latvju saimnieces", sākot jauno sezonu, piedzīvo pārmaiņas un nomainījis nosaukumu uz "Īstās Latvijas saimnieces". Šoreiz visas dalībnieces ir cittautietes un viesošanās notiek lībiešu, baltkrievu, poļu, tatāru, lietuviešu un krievu stilā.