Īstās latvju saimnieces

"Īstās latvju saimnieces 7". Aizkadri

Īstās latvju saimnieces

Īstās latvju saimnieces. Aizkadri

Īstās latvju saimnieces. Iveta Celkarte

Siera kūka ar persikiem «Īstās latvju saimnieces» gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kā pagatavot sier’ kūciš’ ar persikiem stāsta Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Iveta Celkarte.

Iveta Celkarte ir atraktīva sieva, kas runā tāmnieku mēlē. Viņas vīrs Oskars ir zvejnieks vismaz piektajā paaudzē, bērnībā abi dzīvojuši kaimiņos. Zvejnieku sētā "Dieniņas" kūpina un pārdod pašu ķertās zivis, klāj zivju ēdienu galdus, kā arī izklaidē viesus ar stāstiem iz dzimtas un Bērzciema vēstures.

Iveta Celkarte
Iveta Celkarte

Nepieciešams:

Pamatnei

  • 1 paciņa cepumu "Selga"
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 5 ēdamkarotes sviesta

Krēmam

  • 750 grami krēmsiera
  • 400 grami cukura
  • 250 grami saldā krējuma
  • 400 grami skābā krējuma
  • 1 tējkarote sāls
  • 5 ēdamkarote miltu
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 4 olas

Pagatavošana:

Cepumus sadrupina, pievieno izkausētu sviestu un samaisa. Cepumu masu blīvi, vienmērīgi ieklāj cepamformā, kas ieziesta ar sviestu. Cep cepeškrāsnī, kamēr kūkas pamatne kļūst zeltaini brūna.

Sakuļ krēmsieru ar cukuru, tad pielej saldo krējumu un pievieno skābo krējumu, pieber vaniļas cukuru, sāli un miltus. Visu sakuļ. Pa viena liek klāt olas un rūpīgi samaisa, līdz veidojas viendabīga masa.

Kūkas krēma masu lej pa virsu izceptajai un mazliet atdzesētajai cepumu pamatnei. Kūkas cepamformas apakšu ietin folijā, liek ūdenspeldē un cep apmēram stundu 180 grādos. Kad kūka gatava, to atdzesē un dekorē, piemēram, ar plānās šķēlītēs sagrieztiem, konservētiem persikiem.

Norādes tāmnieku mēlē:

Biskvīts ieber plasmas kuliņā, ar āmuriņ’ sadauz’ smalk’ . Pa to laik’ izkausē sviestiņ’. Kad sviestiš izkus’, samais’ a biskvītim. Izsmērē apaļo torts form’ ar sviest’. Tad ieber plān kārtiņ biskvīts, smuk’ pieblieķē un liek iekš cepeškrāsn cept', kamēr paliek zeltainbrūns.

Bļodā sakuļ krēmsier’ ar cukur’, kamēr paliek krēmigs, tad pielej saldokrējum, skābokrējum, vanilijcukur’, sāl’, milts un kārtīg’ viss sakuļ. Tad pa vienai kuļot pieliek oliņ's.

Ietiņ’ form’ (ar izcepto apakš) iekš folij’. Formā uzlej krēm’ uz biskvītiem. Cepešplātē ielej ūden’ apmēram 1 cm, kurā ieliek form’ un ūdens peldē cep vien’ stund’ 180 grādos. Kārtīg’ atdzesē un izgarniere.

Citu saimnieču receptes


Vairāk

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti