Skābeņu kūka
Nepieciešams:
Biskvītam:
- 2 olas,
- 2 olu dzeltenumi,
- 80 g cukura,
- 2 ēdamkarotes spinātu sulas (blendētas spinātu lapiņas arī var pielikt).
Skābeņu masai:
- 20–30 g skābeņu,
- 250 g biezpiena,
- 180 g cukura,
- 250 g saldā krējuma,
- 10 g želatīna,
- 50 g ūdens.
Gatavošana:
Olas saputo ar cukuru, pievieno spinātus, tad iesijā miltus, lej formā cep 180 grādos apmēram 18 minūtes.
Skābenes bez kātiņiem sablendē kopā ar biezpienu, pievieno cukuru, saldo krējumu un ūdens peldē izkausētu želatīnu.
Masu liek uz biskvīta, ļauj sastingt.
Kēksiņi ar baltās šokolādes un rabarberu glazūru
Nepieciešams:
Kēksiņiem:
- 250 g rabarberu,
- 160 g cukura,
- 170 g kviešu miltu,
- 160 g sviesta,
- 10 g cepamā pulvera,
- 2 olas.
Glazūrai:
- 200 g krēmsiera,
- 150 g baltās šokolādes,
- 100 g rabarberu.
Gatavošana:
Olas saputo ar cukuru, pievieno sviestu, kas izkausēts, bet nav karsts. Iemaisa miltus ar cepamo pulveri.
Rabarberus sablendē vai smalki sakapā, tad pievieno masai. Kēksiņus pilda formiņās, krāsni sakarsē un cep 180 grādu temperatūrā apmēram 16 minūtes. Cepšanas ilgums atkarīgs no kēksiņu lieluma.
Kamēr kēksiņi cepas, izkausē balto šokolādi un lēnām iemaisa siltā krēmsierā (tādā, kas pastāvējis istabas temperatūrā). Rabarberus noplaucē trauciņā, kur pievienota ēdamkarote cukura un ēdamkarote ūdens. Atdzesē un pievieno krēmsieram.
Kad kēksiņi gatavi un atdzisuši, tos pārklāj ar glazūru. Dekorēt var ar kādām ogām, piparmētru lapiņām vai ceriņu ziediem.
Materiāls pirmo reizi publicēts LSM.lv 2020. gada 30. maijā.