Visas saimnieču receptes no šīs un iepriekšējām sezonām meklē šeit.
Elīna ir "Īsto latvju saimnieču" vēsturē jaunākā dalībniece – viņai ir tikai 27 gadi. Smiltsērkšķu dārzā "Zelt" Zemgalē viņa saimnieko kopā ar dzīvesbiedru Eduardu un mazo meitiņu Olīviju. Saimniecībai piešķirta vides kvalitātes zīme "Zaļais sertifikāts", kas apliecina – te tiek saimniekots, saudzējot apkārtējo vidi, saglabājot ainavas un bioloģisko daudzveidību, kā arī ievērojot vietējās tradīcijas.
Nepieciešams:
Recepte septiņām personām
- 100 mililitri piena;
- 200 grami baltās šokolādes pārslu;
- 4 plāksnītes jeb 8 grami želatīna;
- 80 mililitri smiltsērkšķu sulas;
- 250 mililitri saldā krējuma;
- ceturtdaļa citrona.
Sāļā kafijas karamele
Nepieciešams:
- 100 grami cukura;
- 50 mililitri saldā krējuma;
- 50 mililitri stipras kafijas (espresso);
- 2 šķipsniņas jūras sāls;
- 1 ēdamkarote sviesta.
Pagatavošana:
Uzkarsē pienu, pārlej to baltās šokolādes pārslām un visu sablendē. Masai pievieno uzbriedinātas želatīna plāksnītes un smiltsērkšķu sulu. Rūpīgi sablendē. Maigi oranžo masu samaisa ar uzputotu saldo krējumu. Piespiež citrona sulu un vēlreiz samaisa.
Cukuru karsē, kamēr tas sāk karamelizēties. Pievieno uzsildītu saldo krējumu un karstu kafiju. Intensīvi samaisa. Pieber sāli un ieputo sviestu.
Baltās šokolādes trauciņos veido kārtojumu, pamatā liekot smiltsērkšķu-baltās šokolādes musu, pa vidu kārto šokolādes biskvīta drumstalas, pārlej sāļās kafijas karameli un liek vēl vienu kārtu musa. Vismaz stundu atstāj vēsā vietā. Pirms pasniegšanas dekorē ar šokolādes biskvīta drumstalām un apzeltītu smiltsērkšķu zariņu.