Anna Macāne nodarbojas ar lauku tūrismu, piedāvājot gan aktīvu, gan mierīgu atpūtu. "Zvejniekos" ir sporta laukumi un inventārs, lauku pirts ar dīķi; ciemiņi var arī makšķerēt, vērot putnus, medīt, ogot un sēņot. Sertificētās vides gides Annas lielā mīlestība ir Teirumnieku purva taka, kurp viņa ved "Zvejnieku" ciemiņus. Saimniece vada pārgājienus ne tikai pa purva laipām, bet arī pa apkaimes mežiem un Lubāna apkārtni, iepazīstinot ar šīs teritorijas kultūrvēsturisko mantojumu un dabas bagātībām. "Zvejniekos" ceļ godā Latgales kulināro mantojumu, gatavo pēc senām receptēm un izdomā arī šo to jaunu.
Receptei nepieciešams:
- zandarts;
- 2 ēdamkarotes sāls;
- 1 ēdamkarote cukura;
- olīveļļa.
Pagatavošana:
Zandartu atbrīvo no zvīņām, izķidā, izņem žaunas, novelk ādu un izfilē. Filejas ierīvē ar sāls un cukura maisījumu (proporcija 2:1) un ļauj vismaz stundu ievilkties. Pirms likt uz maizītes, apslaka ar olīveļļu.
Citu saimnieču receptes
Vairāk