Īsakūd Latgolā

"Īsakūd Latgolā"2. sērijā

Īsakūd Latgolā

"Īsakūd Latgolā" 3. sērija

"Īsakūd Latgolā" (Iekodies Latgalē) Zveja Lubāna ezerā. Jobiki, guļbešnīki un šmakovka

Svētku maize – «Iekodies Latgalē» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 2 mēnešiem.

LTV1 skatītāji ik svētdienu plkst.18.20 var vērot jauno raidījumu "Iekodies Latgalē" (jeb "Īsakūd Latgolā"), kur četru sēriju garumā tiks atklāta Latgales tradicionālo garšu daudzveidība. Pirmajā raidījumā svētdien, 5.augustā, gatavota zivju zupa, iebiezinātā piena kūka un svētku maize.

Svētku maizes recepte:

Sastāvdaļas:

  • Ieraugam:

100 g rudzu rupjo miltu
100 g kviešu pilngraudu miltu
200 g linsēklu
200 g kliju
sauja rozīņu
15 g rauga
vismaz 1 kg kviešu miltu

  • kļavu lapas vai klijas
  • sviests

Gatavošana:

  1. Iepriekšējā vakarā sagatavo ieraugu. Samaisa kopā visas sausās sastāvdaļas, pievieno raugu un ūdeni, dzērveņu ievārījumu un atstāj uzrūgt.
  2. Nākamajā dienā, kad ieraugs uzaudzis, sāk veidot mīklu, pamazām pievienojot kviešu miltus. Mīklu liek abrā un raudzē 3 stundas, tad sadala kukulīšos un liek uz kļavu lapām vai klijām. Kukulīšus tur siltā vietā vēl stundu. Maizi cep 275 grādu uzkarsētā krāsnī 10 minūtes, tad temperatūru pazemina uz 220 grādiem un cep vēl 35 minūtes. Karstos kukulīšus ņem ārā no krāsns un apsmērē ar sviestu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti