Rasma ir īsts nemiera gars. Viņa darbojas divās Saldus apkaimes folkloras kopās, vienu no tām pati arī vada. Raksta projektus, auž un vēl paspēj rūpēties par audžubērnu no Vācijas. Viņa ir arī aktīva latviešu kultūras un latvisko dzīvesziņu kopēja. Protams, tas viss nebūtu iespējams, ja viņai līdzās nebūtu Māra – vīrs un atbalsts, kurš, starp citu, vidzemnieci Rasmu noskatīja nemaz ne tik sen. Uz Saldus pusi Rasma pārcēlās vien apmēram pirms 10 gadiem, taču pati saka, ka šeit – bagātajā Kurzemē – esot iedzīvojusies.
Cūkgaļas maizītes smiltsērkšķu mērcītē
Pagatavošana
Iepriekšējā dienā žāvējam cūkgaļu – savu ruksi, kas iesālīts pirms divām nedēļām.
Pagatavo smiltsērkšķu mērcīti – viegli sakuļ vienu olu, tad ūdens peldē 50 grādos maisa 20 minūtes, lai iegūtu viendabīgu konsistenci. Pielej ēdamkaroti smiltsērkšķu sulas, turpina vēl piecas minūtes karsēt un maisīt. Tad atdzesē vēsā vietā. Mērcīte iegūst krēmveida konsistenci.
No rupjmaizes izveido apaļas formas kumosu maizītes, viegli apgrauzdē.
Tad uz maizītēm liek smiltsērkšķu mērcīti, žāvētā šķiņķa gabaliņu un marinēta gurķa šķēlīti.
Cūkgaļas mazās karbonādes medaljoni
Sastāvdaļas
- Mazā cūkgaļas karbonāde 100 g
- Eļļa cepšanai
- Siers 50 g
- Ola
- Garšvielas
- Majonēze
Pagatavošana
Karbonādi sagriež medaljonos, apkaisa ar garšvielām, cep eļļā no abām pusēm.
Sarīvē sieru, pievieno nedaudz jēlas olas un majonēzi. Izveido biezu masu un liek uz mazās karbonādes. Cep cepeškrāsnī zeltaini brūnu.
Ar siera salātiem pildīti ķiršu tomātiņi
Sastāvdaļas
6 tomātiņi
Pildījumam
- Siers
- Vārīts burkāns
- Majonēze
- Ķiploks
- Zaļumi
Visu izkārto tulpīšu formā.