Izrādās, žāvēti āboli var būt ne tikai vienkāršs ziemas našķis, bet arī galvenā sastāvdaļa kārdinošam desertam. Izmēģini pagatavot saldēdienu “Ābolu sniegs” pēc LTV raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībnieces, kandavnieces Kitijas Švīgeres receptes!
Kitija Švīgere ir aktīva dāma no Kandavas. Kitija ir Kandavas novada Amatniecības centra vadītāja, daudzpusīga rokdarbniece un ozolzīļu kafijas meistare. Kafijas recepti aizguvusi no senas latviešu pavārgrāmatas un ik rudeni Kandavas Kafijas un tējas svētku viesus cienā ar ozolzīļu kafiju.
Daiviņās sagrieztus, žāvētus ābolus applaucē. Kad āboli kļuvuši mīksti, tos atdzesē un sablendē. Ja āboli ir pārlieku saldi, var pievienot citrona sulu (aptuveni 1 ēd. k.). Saputo saldo krējumu ar cukuru un pievieno sablendēto ābolu masu. Proporcijas aptuveni 1:1. Pasniedz ar vaniļas mērci.
Kļūda rakstā?
Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!
Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!