Nepieciešams:
- 2 olas;
- 1 glāze cukura;
- pusglāze kefīra;
- pusglāze skābā krējuma;
- 2 glāzes kviešu miltu;
- 2 ēdamkarotes mannas;
- pusotra tējkarote cepamā pulvera;
- skābi āboli.
Krēmam:
- 200 mililitri skābā krējuma;
- cukurs pēc garšas;
- vaniļas cukurs.
Pagatavošana:
Cepampannā ieklāj cepamo papīru un ieber rupji sagrieztus, nemizotus ābolus. Tiem pāri lej mīklu. To gatavo, saputojot olas ar cukuru un samaisot tās ar krējumu un kefīru, pievienojot miltus, kam piebērts cepamais pulveris.
Cep cepeškrāsnī 160–170 grādos pusstundu vai 40 minūtes. Kad plātsmaize gatava, to apmet otrādi un kamēr karsta pa virsu lej krēmu jeb ar cukuru un vaniļas cukuru samaisītu skābo krējumu.
Dekorē ar sezonas ziedu, piemēram, kliņģerīšu vai rudzupuķu ziedlapiņām.
Citu saimnieču receptes
Vairāk