Zivju zupas recepte:
Sastāvdaļas:
- dažādas upes zivis
- sīpols
- lauru lapas
- melnie pipari
- 1 kg kartupeļu
- 2 -3 burkāni
- 3-4 tomāti
- 100 g sviesta
- degvīns
- sāls pēc garšas
- bunte dažādu zaļumu
Gatavošana:
- Upes zivis notīra un novāra sālsūdenī. Vārot pievieno sīpolu, lauru lapas un melnos piparus.
- Kad zivis novārījušās, ņem ārā no katla, tām noņem gaļu, iztīra no asakām un liek atpakaļ zupā.
- Zupā liek sagrieztus kartupeļus un burkānus. Skābumam pievieno kapātus tomātus. Tā kā upes zivis nav treknas, tad zupai pievieno arī sviestu. Visbeidzot pievieno arī mazliet degvīna, zupu vēlreiz uzvāra, pievieno kapātus zaļumus un liek galdā.
Vēl viena variācija zupai:
Uz 1 litru zupas – 100 ml kokosriekstu piena un 2 ēdamkarotes zaļās "tabasco" mērces.