Kultūras ziņas

Latvija saņem Eiropas Savienības Sabiedriskās zinātnes balvas atzinību

Kultūras ziņas

Zīmju valodā. Kultūras ziņas

Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma "Digitālā daba"

«Digitālā daba» – Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā aizvadīta gada svarīgākā modes skate

Rīgas Mākslas un mediju tehnikumā otrdien, 18. jūnijā, aizvadīta gada svarīgākā modes skate. Savu radošumu un inovatīvo pieeju dizainam izrādīja Tekstilmākslas un apģērba dizaina nodaļas topošie absolventi. Skates tēma – "Digitālā daba".

Sadarbojoties vairākām Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma nodaļām, Mediju mājā radīta 3D vizualizācija modes skatei. Scenogrāfija atspoguļo digitālo dabu, apvienojot dabas motīvus ar grafiskiem elementiem. Savu skatījumu uz dabas procesiem tērpu kolekcijās piedāvā Tekstilmākslas un apģērbu dizaina nodaļas audzēkņi. Daļai no viņiem skate bija arī noslēguma eksāmens, ko vērtēja profesionāla žūrija.

"Es vēroju šo skolu jau daudzus gadus no vietas un tiešām priecājos par to, kā līmenis aug, un priecājos par to, kā jaunieši strādā ne tikai ar materiālu, bet viņi strādā ar idejām. Katram audzēknim ir savas intereses. Kāds varbūt būs izcils sava amata meistars, kāds būs radošo ideju ģenerators," teic Latvijas Mākslas akadēmijas docente un dizainere Māra Binde.

Tehnikuma Tekstilmākslas un apģērba dizaina nodaļas absolvēšana daudziem varētu kļūt par soli ceļā uz Latvijas Mākslas akadēmiju.

"Lielākā daļa jauniešu vairāk nāk, lai attīstītu prasmes apģērbties, lai veidotu savu stilu. Bet viņi noteikti kaut kur ir saskārušies iepriekš ar apģērbu, modi. Mēs skatāmies arī līdzi tam, kā tas jaunietis attīstās, ko viņš vairāk varētu izveidot. Viens vairāk būs profesionālis konstrukcijās, viens vairāk profesionāls būs tehnikās," bilst Tekstilmākslas un apģērbu dizaina nodaļas vadītāja Sanita Pūciņa.

Arī modes skatē valdīja dažādība. Mistiski fantāziju tēli mini uzvedumos līdzās teju profesionālām "gatavs valkāšanai" kolekcijām.

"Svarīgi pastāstīt kaut ko aktuālu, par ko nav runāts dzīvē. Man gribējās ielikt personīgo pienesumu un pastāstīt manu stāstu par pieaugšanu," par savu kolekciju teic 4. kursa studente Agnese Bērzkalne.

Viņas kursabiedrs un kolekcijas autors Emīls Aizupietis par savu darbu stāsta: "Pats koncepts griežas ap tetovējumiem, un tur tika iesaistīta dažādība – izveidota veste, jaka, džemperis, trencis. Tālāk noteikti kaut kad nākotnē gribētu atvērt savu zīmolu. Taisīt apģērbu, cerams, tikpat veiksmīgu kā šis."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti