Kultūras ziņas

Jauno mākslinieku "Izaugsmes stāsti" Cēsu Izstāžu namā

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Starptautiskā arhitektūras un pilsētvides dizaina vasaras skola Valmierā

Topošie arhitekti un dizaineri Valmierā piedalās vasaras skolā

Jau piekto reizi sadarbībā ar Valmieras Vasaras teātra festivālu notiek starptautiskā īslaicīgās arhitektūras un pilsētvides vasaras skola "FestivaL’and".

Pirmo reizi ieradušies Latvijā, Valmieru iepazīst topošie arhitekti un dizaineri no dažādām pasaules valstīm, kas konkursa kārtā atlasīti dalībai starptautiskajā īslaicīgās arhitektūras un pilsētvides dizaina vasaras skolā "FestivaL’and". Tā notiek sadarbībā ar Valmieras Vasaras teātra festivālu kopš 2018. gada, atklājot jaunus kādas pilsētas teritorijas izmantošanas veidus un papildinot to ar pašu radītiem pilsētvides dizaina elementiem.

"Pamatideja ir tāda, ka mēs gribam, lai tiem, kas studē šobrīd arhitektūru, dizainu, pilsētplānošanu, ir iespēja ārpus klases, ārpus auditorijas apstākļos iegūt dažādas praktiskas iemaņas, jaunas zināšanas, apskatīt pasauli, uzbūvēt pašiem savām rokām savas idejas," skaidro arhitekte un pētniece, vasaras skolas "FestivaL’and 5.0" vadītāja Dina Suhanova. "Un sadarbība ar teātra festivālu ir ļoti labs formāts, lai to īstenotu, lai teātra festivāla laikā trīs dienās šīs instalācijas varētu piedzīvot ne tikai valmierieši, bet arī teātra festivāla viesi."

Pirmajā nedēļā visi divdesmit dalībnieki iepazīst pilsētvidi, klausās lekcijas, dodas ekskursijās, tostarp uz kokmateriālu ražotni un atkritumu pārstrādes uzņēmumu, lai uzzinātu par materiāliem, ko varēs izmantot instalāciju izveidē.

"Tā ir lieliska iespēja satikt līdzīgi domājošus cilvēkus un iegūt praktisku pieredzi, jo skola bieži ir vairāk teorētiska. Laiks ir brīnišķīgs, un šeit ir iespēja satikt dizainerus un arhitektus. Ir iespēja sadarboties un paveikt kaut ko, kas sagādā prieku," par pieredzi saka vasaras skolas "FestivaL’and 5.0" dalībniece Marianna Hendriksone no Igaunijas.

Vasaras skolas otrās nedēļas laikā būs no idejas un pirmajām skicēm jānonāk pie galarezultāta.

Jaunradītie objekti būs novietoti pie vairākām Valmieras Vasaras festivāla izrāžu norises vietām.

Tā kā Valmieras vasaras teātra festivāls šogad akcentē dzīvības tēmu, to savos darbos apspēlēs arī jaunie arhitekti un dizaineri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti