Rīta Panorāma

Zelenskis pieļauj netiešas sarunas ar Putinu

Rīta Panorāma

Intervija ar LTV laika ziņu redaktoru Tomu Brici

Lietuvā sākušies simtgades dziesmu svētki

Lietuvā sākušies simtgades Dziesmu svētki

Lietuvas pilsētā Kauņā sestdien sākās simtgades Dziesmu svētki. To programmā nedēļas laikā Kauņā un galvaspilsētā Viļņā paredzēti kopumā 14 dažādi pasākumi.

Pirmie lietuviešu Dziesmu svētki, kuros skanēja no lietuviešu tautasdziesmām izaugusī kora mūzika, notika 1924. gadā Kauņā, tāpēc valsts otrā lielākā pilsēta tika izvēlēta arī par šā gada svētku atklāšanas vietu.

Vēlāk apmēram 37 tūkstoši mākslinieku, tai skaitā apmēram divi tūkstoši ārvalstu diasporas pārstāvju, piepildīs galvaspilsētas ielas, bet noslēgumā – Dziesmu dienā, 6. jūlijā, uz Viļņas Viņģa parka lielās āra skatuves uzstāsies gandrīz 14 tūkstoši dziedātāju.

Pasākumus, no kuriem 10 ir bez maksas, kopumā varētu noskatīties apmēram 300 tūkstoši interesentu. Svētdien, 30. jūnijā, galvaspilsētas Daukanta laukumā tika pacelts Dziesmu svētku karogs, un ceremonijā piedalījās arī Valsts prezidents Gitans Nausēda. Uzrunā viņš uzsvēra, ka Lietuvas iedzīvotāji ir dziesmu un dzejas tauta. Viņš arī pateicās ikvienam Dziesmu svētku dalībniekam, kolektīvu vadītājiem, organizatoriem, vecākiem, vecvecākiem un citiem, kas saglabā tradīciju un nodod to no paaudzes paaudzē.

Lietuvas Dziesmu svētku norisei varēs sekot līdzi arī Latvijas sabiedriskajos medijos, tai skaitā gaidāmas arī tiešraides no koncertiem. Piektdienas, 5. jūlija, vakarā no pulksten 20.40 LTV1 un LSM.lv būs skatāms raidījums "Lietuvas Dziesmu un deju svētkiem 100", savukārt no 21.10 – deju lielkoncerts "Pāri gadsimtu tiltiem". Sestdienas, 6. jūlija, vakarā no pulksten 20.30 LSM.lv piedāvās sekot līdzi noslēguma koncertam "Lai kuplo zaļais mežs!".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti