Rīta Panorāma

Emīla Dārziņa mūzikas skola uzsāk savu astoņdesmito jubilejas sezonu

Rīta Panorāma

Polijā piemin 2. pasaules kara sākumu

Šveicē Alpu raga spēlēšanas masveidīguma rekords

Šveicē Alpu raga spēlēšanas masveidīguma rekords

Šveicē uzstādīts jauns Alpu raga spēlēšanas masveidīguma pasaules rekords. Šai valstij tradicionālo tautas mūzikas instrumentu vienuviet spēlēja vairāk nekā 1000 muzikantu.

Organizētāji informēja, ka cilvēku interese par pasākumu pārsniedza vispārdrošākās cerības. Kopumā tika saņemti 1006 pieteikumi gan no profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Tas ir divas reizes vairāk nekā prognozēts.

Kāda dalībniece atzina, ka iepriekš nebija pazīstama ar savdabīgo mūzikas instrumentu, bet pēc iepazīšanās ar noteikumiem nolēmusi piedalīties un sākusi intensīvu apmācības kursu.

Savukārt cits žurnālistu uzrunāts vīrietis pauda, ka neviens instrumenta spēles meistars nelaidīs garām šādu unikālu iespēju.

Jāpiezīmē, ka šveiciešu pūšamais mūzikas instruments ievērību visā pasaulē izpelnījies ar savdabīgo izskatu. Pusotra līdz divus metrus garo ragu ar paplašinājumu lejasdaļā izgatavo no koka un spēlēšanas laikā atstutē pret zemi. Tieši šai zemei raksturīga bija arī pasākuma norises vieta – kāda Alpu kalna nogāze netālu no gleznainā Lucernas ezera.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti