Jaunāki, vecāki un mūžam aktuāli vārdi. Koncertu klāsts vasarīgajam septembrim

Septembra sākums ir izrādījies vasarīgāks par pašu vasaru, un āra kultūrtelpas, kā arī koncertvietas steidz sarunāt vēl pēdējos šīs sezonas koncertus. Bet arī koncerti, teātra izrādes, izstādes un dažādi notikumi pamazām sāk vilināt cilvēkus atpakaļ telpās. 

Jaunāki, vecāki un mūžam aktuāli vārdi. Koncertu klāsts vasarīgajam septembrim
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Uģis Prauliņš

6. septembris, "Klavins Piano" koncertzāle, Kuldīga

Tā ir īpaša sajūta, kas piepilda telpu, kad Uģis Prauliņš spēlē jeb spēlējas ar klavierēm. Lai arī komponists ir rīdzinieks un vairāk pēdējā laikā asociējas ar Ērmaņmuižu Malēnijā, arī Kuldīgas puse meistaram neesot sveša. Tāpēc koncerts būšot gluži kā ceļojums cauri laikam un Kuldīgai. Uh, kā skanēs Kļaviņa īpašās klavieres! Un var jau aizkavēties – festivāla "Kuldīga Piano 24" laikā jau sestdien turpat muzicēs Evija Vēbere, Toms Mikāls, Dāvids Kļaviņš un Niklas Paschburg (DE).

Afrœdīte

6. septembris, Durbes pils pagalms, Tukums

Pavisam jauns vārds uz Latvijas mūzikas skatuves – Afrœdīte. Pirmā albuma prezentācija un pirmā uzmanība. Ar pirmo dziesmu "Plakstiņi" Edīte sevi pieteica gluži vai indie mūzikas laukā, savukārt sekojošā dziesma "Taureņi" klausītāju pietuvina sirdsdziesmas pasākuma sajūtām. Jauns mākslinieks vienmēr ir forši! Klausītājiem maz gaidu un liela iespēja tos patīkami pārsteigt!

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Juris Simanovičs

6. septembris, "Fontaine palace", Liepāja

Juris Simanovičs pēdējā laikā visbiežāk dzirdams kopā ar savu grupu "Bez grēka ieņemtie". Reiz Juri mūzikas pasaulē zināja kā "Bērnības milicijas" līderi. Šķiet, ka īstu uzrāvienu Jura mūzika piedzīvoja pēc tam, kad Edgars Mākens to izcēla Latvijas Nacionālā teātra izrādē "Ričards, Nekā personīga". Koncertā Liepājā bez Jura uzstāsies arī "The Wet Cigarettes" – latviešu grupa, kas skanējumā vismaz ierakstā atgādina Latvijas 90. gadu alternatīvo mūziku.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Mazais princis"

6. septembris, "Avant garden", Rīga

Uz kāda lielveikala jumta "Mazais princis", teiksim tā, svinēs mīlestību. Ko gan vēl vairāk te vajadzētu piebilst?

Yaktak

6. septembris, "Klubs Melnā piektdiena", Rīga

Yaktak ir ukraiņu pop un deju mūzikas viena no pēdējo mēnešu spožākajām zvaigznēm. Paklausoties puiša mūziku, kļūst skaidrs - jā, tā ir gana paredzama un vienkārša popmūzika, un var jau būt, ka tas ir teju bezgalīgā murga, kas norit brīvu ukraiņu zemē, dēļ, bet šķiet, ka šo vienkāršo mūziku caurstrāvo kāda nervu stīga, kas latviešu popmūzikā nav atrodama.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

A.I.I.I.Z. – Piemiņas koncerts Haraldam Sīmanim

7. septembris, Lantes muiža

Juglas krasta pļavas atdzimstošā Lantes muiža un Haralda Sīmaņa mūzika varētu būt izcils vasaras noslēguma plāns. Arī mūziķi, kuri daudzinās Haraldu Sīmani un viņa mūzikas vezumu, ir pelnījuši lieliskus klausītājus: Andra Gruntes kontrabass, Indriķa Veitnera saksofons, Ilzes Gruntes ģitāra un Ievas Akurateres, kā arī Zanes Šmites balsis ir teju noslīpēts dimants.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Bad Habits"

7. septembris, Svētes klubs

Un tiešām, pamazām mostas vietas, kur koncertus vasarā nemanījām. Svētes klubs ir atpakaļ uz pasākumu kartes un piedāvā gluži jauku vakaru ar "Bad Habits". Šie puiši spēlē gan savu, gan citu mākslinieku radītu mūziku un dara to tā, ka laiks viņu mūzikas sabiedrībā paskrien nemanot.

Manufaktūras sarga stāsti – Buravickis, Svēte +K+M+B

7. septembris, "Brūzis Manufaktūra", Rīga

Izrādās, ka Juglā jau labu laiku ir gaumīga pasākumu vieta "Brūzis Manufaktūra", kur iespējams ne tikai paēst, bet salīdzinoši regulāri arī piepildīt garu! Latvijas akadēmiskās mūzikas vides, atļaušos teikt, visneklasiskākais skaņradis Platons Buravickis kopā ar jaunā viļņa hiphop vienu no iespaidīgākajiem vokāliem Svēti un vēl ar pulciņu skaņas pētniekiem. Nebūs milzu pārsteigums, ja šis pasākums gan sagādās baudu, gan iedvesīs šausmas. Var jau būt, ka tieši tā rudenim ir jāgatavojas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti