Mūzika svaigā gaisā. Koncertu izlase nedēļas nogalei

Arī augusts jau kārtīgi ieskrējies, un klāt nedēļas nogale, kad laiks saprast, ka siltais laiks varētu nebūt bezgalīgs. Tātad – laiks izbaudīt āra koncertus un atlikušos vasaras festivālus!

Šajā nedēļas nogalē ir, no kā izvēlēties! "Bauska Taste" ar Ivanu Dornu, igauņu Noëp, mūsu pašu "Laika suni", Fiņķi, "Dagambu" un citiem, Engures svētki ar "Lādezeru", "Rīgas modēm" un Ozolu, Jaunpils svētki ar "Raxtu raxtiem" vai "Piebalgai 800" ar "Mazo princi", Patrishu un citiem māksliniekiem.

Mūzika svaigā gaisā. Koncertu izlase nedēļas nogalei
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Intars Busulis un abonementa orķestris

9. augusts, Ropažu nov., Ropažu muižas parks; 10. augusts "Zeit" kultūrtelpa, Līgatne

Ja nu šovasar nevienos pilsētas svētkos Intars un orķestris vēl nav nonākuši tavā redzeslokā, tad laiks posties uz Ropažiem vai Līgatni, kur jau piektdien un sestdien Intars spēlēs savā burvju flautā. Nekas jau nav mainījies – Ģibuļu puisis joprojām ir viens no labākajiem izklaidētājiem uz Latvijas estrādes skatuvēm.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Fest Fāze"

9. un 10. augusts, Zentenes pils

Lai arī festivālus šajā rubrikā cenšos neizcelt, tomēr "Fest Fāze" iespruks sarakstā. Neformāls, latvisks un kolosālā vietā – pa vidu starp Kandavu un jūru. Un ar patīkamu mūziķu kokteili – Emīlija, Čipsis un Dulais, "Carnival Youth", Luka, "Ziedu vija", "Purple Negative" un daudzi citi. No roka līdz hiphopam Zentenē tiešām būs viens solis.

Ezera skaņas

10. augusts, Kāla ezers, Viesīte

Tas bija tiešām sen, kad brāļi Reinis un Matīss (cik interesanta sagadīšanās) Spailes kopā ar draugiem izveidoja pirmās Ezera skaņas Latvijā. Un Kāla ezers tam ir īstā vieta. Pāris gadus paklusējis, Kāls atkal atdzīvosies, lai pieplūstu ar laivām, SUP dēļiem vai vienkārši peldētājiem un, protams, mūziku. Ezera skaņas (kā jau ierasts) ir kaķis maisā – kas tieši muzicēs no nakts melnuma līdz uzlekušai saulei, to zina vien paši mūziķi un organizatori.

Pasākums "Ezera skaņas"
Pasākums "Ezera skaņas"

Ozols un Prusax

10. augusts, "Duna Brewery" pagalms, Kuldīga

Kuldīdzniekiem sestdien ir iespēja nobaudīt kārtīgu hiphop koncertu. Vecais labais Ozols joprojām stilā un enerģiskāks nekā jebkad agrāk. Savukārt Prusax dzīvajā skan tiešām iespaidīgi – ja kādam koncerta vietas tuvumā ir vāji nostiprināts mājas jumts, tad vēl ir mirklis to salabot.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Ieva Akurātere, Aivars Hermanis

11. augusts, Latgales vēstniecība "Gors", Mazā zāle, Rēzekne

Iespējams, ka kāds jau ir noilgojies pēc labskanīgiem koncertiem telpās. Tad "Vasali Gorā!" – vasaras satikšanās festivāls un šis koncerts ir laba iespēja to atkal piedzīvot. Aivars un Ieva ir lieliski saspēlējušies un izpildīs dziesmas no albumiem "Vēlēšanās", "Klusums starp mums" un "Plīvošana ar pilsētu", kā arī dažādus skaņdarbus no Ievas Akurateres repertuāra.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Marta Ritova

14. augusts, Rundāles ūdensdzirnavas, Rundāle, Bauskas novads

Marta Ritova uz Latvijas mūzikas skatuves parādījās senā priekšapmaksas sarunu kartes šova laikā. Marta pati rada savas dziesmas, pati sevi pavada, un viņas koncertus piepilda vieglums un sirsnība. Kāpēc gan lai tieši šāds koncerts nekļūtu par iemeslu tev pirmo reizi nonākt nevis Rundāles pilī, bet ūdensdzirnavās? Apskatīt gan vajag abas vietas.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Kritieni / Chutes

15., 16. augusts, "Hanzas perons", Rīga

15. un 16. augustā kultūras telpā "Hanzas perons" Rīgā ar divām izrādēm "Kritieni" jeb "Chutes" viesosies franču elektroniskās mūzikas komponists un skaņu mākslinieks Franks Vigrū (Franck Vigroux). Pats ar savu komandu Franks meklē robežu starp toreiz un turpmāk. "Hanzas perona" 5 gadu jubilejas pasākumu kulminācijā tiek piedāvāta elektroniska opera jeb kaut kas, ko tu citur nedabūsi.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Kautkaili

14. augusts, Mēnesnīca, Turkalne

Šķiet, vēl pirms pāris nedēļām aprunāju šo jauno kultūras notikumu vietu, un re – jāpiemin atkal, jo kā gan to nedarīt, ja tepat netālu no Rīgas saplūdīs daba un Kristīnes Pāžes balss. "Kautkaili", protams, nav tikai Kristīne. "Kautkaili" ir lielisku mūziķu kopa, kas pat nejaušam vērotājam ļauj manīt, cik paši mūziķi bauda iespēju spēlēt to, ko paši vēlas. Un, ja tas vēl ved pie atpazīstamības, tad taču ir pavisam labi!

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti