Krustām šķērsām. Vasarīgo mirkļu ķeršanas ceļvedis Latvijas koncertu klāstā

Vēl jau nekas nav beidzies. Āra skatuves vēl turas, bet arī koncerti telpās uzņem apgriezienus. Vēl nav īstais laiks rudenīgiem noskaņas koncertiem. Vēl jānoķer vasarīgie mirkļi.

No Liepājas līdz Daugavpilij. Koncertu piedāvājumi krustām šķērsām
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Emīlija / "Vēstulēs"

13. septembris, "V-13" Daugavpils Universitātes koncertzāle

Daugavpilī rodas jauna kultūras vieta, kas mēģinās iedzīvoties universitātes koncertzālē. Jaunai vietai piestāv jauni mākslinieki. Emīlijas īpašais balss tembrs uzrunāja gana plašu auditoriju kādā no mūzikas šoviem, un arī "Vēstulēs" sevi pieteica caur TV ekrāniem, brīnišķīgi startējot "Supernovas" atlasē, zaudējot vien Donam. Gan Emīlija, gan "Vēstulēs" pēc panākumiem neapklusa, bet turpina radīt labas dziesmas un audzēt skatuves muskuļus.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Anna Wibe un Ventspils bigbends

13. septembris, koncertzāle "Latvija", Mazā zāle, Ventspils

Anna Wibe ved uz Ventspili pašas radītu mūziku, ko rakstījusi tieši bigbendam. Svaigs džezs tepat no Latvijas. Zem skatuves vārda slēpjas Anna Vibe-Gorkuša, kas programmas "Spectrum" ieskandināšanai pieaicinājusi spilgtu igauņu vokālisti Lindu Kanter, lielisku trompetistu Gati Gorkušu, saksofonistu Renāru Lāci un viņa vadīto Ventspils bigbendu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Triānas parks"

14. septembris, "Mēnesnīca", Turkalne

"Mēnesnīca" vēl nepadodas un dabas ieskautā vietā piedāvā izbaudīt "Triānas parka" enerģiju ar Agneses jaudīgo vokālu. Grupa sola, ka koncertā būšot ne tikai zināmās dziesmas, bet arī pa kādam pirmatskaņojumam. Kaut gan tādās īpašās vietās teju viss zināmais iegūst jaunus vaibstus un noskaņu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Marta

13. septembris, Tipogrāfijas radošais kvartāls, Liepāja

Tipogrāfijas radošais kvartāls ir nolēmis tikt pa īstam pamanīts un iestaigāts jau šajā rudenī. Šoreiz kā magnēts izvēlēta Marta. Tā Marta, kura dzied par mīlestības kontrabandu un nu jau arvien drosmīgāk piesaka sevi kvalitatīvās popmūzikas žanrā. Šķiet, ka jaunākais Martas veikums ir angļu mēlē "Wrong woman", kas ieturēts kārtīgā šī brīža popmūzikas estētikā. Ja Latvijā būtu jāizdomā mūsu Teilore Svifta, tad mums nekas nebūtu jāizdomā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Nesaki mammai", "Metamorfoze", "Īssavienojums", "Dziļi vienalga"

13.septembris, klubs "Depo", Rīga

Ja neesi gatavs piektdienā, 13. datumā, iet uz metāla koncertu, tad klubā "Depo" vari atrast panku un alternatīvās mūzikas kokteili, kas var paveikt brīnumu lietas. Četrdesmitgadnieki var attapties deviņdesmito gadu "MadMixā". Vismaz sajūtu ziņā. Teikt, ka par grupām var atrast izsmeļošu informāciju internetā, nevar. Un nevajag. Pārsteidz savas pie perfekcijas skaņā pieradinātās ausis.

Austras balva. Ceremonija

14. septembris, "Hanzas perons", Rīga

Pāris gadus paklusējusi, "Austras balva" atgriežas Latvijas mūzikā. Šī balva iesaista plašu mūzikas industrijas pārstāvju loku, kuri izvirza sākotnēji desmit pēdējā gada laikā radītus albumus, lai finišā kronētu vienu. Gana daudz diskusiju par balvām ir bijis pēdējā laikā, un tās varētu turpināt. Bet arī vienkārši doties uz "Hanzas peronu" un izbaudīt patiešām lielisku albumu radītāju dzīvos priekšnesumus. Iespējams, ka tā būs iespēja atklāt sev jaunus un pamanīšanas vērtus vārdus Latvijas mūzikā – "Stabs", "Purple Negative", Sign Libra, "Les Attitudes Spectrales", kā arī "Netīro cilpu" bītus. Un… iemācīties izrunāt ritunsiic un UG UG UGG UGG nosaukumu.

Mārcis Auziņš

14. septembris, Igates pils

Tas tiešām priecē, ka pēc ilgāka laika kāds ir atcerējies Igates pils vārdu un pils atkal augšāmceļas. Protams, ka var papukstēt par Raganas Limbažu ceļa kvalitāti, bet, ja tāds ceļš aizved uz kvalitatīvu koncertu, tad ir vērts paciest nebūšanas kopā ar savas automašīnas ritošo daļu. Mārča koncerti ir tehniski nevainojami. Un ir diezgan droši, ka dažādajā repertuārā saklausīsi arī kādu sev īpašas melodijas apdari.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti