Ko izbaudīt vasarā, lai rudenī nav jākož pirkstos? Koncertu izlase

Augusts jau pusē. Tas nozīmē, ka kārtīgu vasaras koncertu izbaudīšanai laika kļūst arvien mazāk. Ir vērts pasteigties, lai rudenī nav jākož pirkstos. Šajā nedēļas nogalē ir vērts skatīties Rīgas svētku virzienā, kur "Rīga aug" laikā 11. novembra krastmalā uzstāsies gan "The Sound Poets", gan Fiņķis, "Carnival Youth" un citi mākslinieki, bet nav jau tā, ka citur nekas nenotiek. Notiek! Un kā vēl! Nu ja – sestdien klāt būs arī Dona "Laiks" stadionā Daugava.

Ko izbaudīt vasarā, lai rudenī nav jākož pirkstos? Koncertu izlase
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Duets Bujāns

16. augusts, Siguldas pils paviljons

Busulis un Sējāns – satikušies kāda šova žūrijā, vairs nespēj iztikt bez kopīgas ampelēšanās. Jāsaka gan, ka muzikāli nostrādātas un kvalitatīvas dauzīšanās, kas gana labi ies pie sirds vieglas, bet kvalitatīvas izklaides cienītājiem.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Klusuma festivāls

16.–18. augusts, Bauskas pilskalna parks

Trīs dienas bez viedierīcēm un teju nesarunājoties. Šis nav pirmais "Klusuma festivāls", un mūziķu pieredze tādos ir interesanta. Kāda tā ir apmeklētājiem? Vai paliek vairāk paša, kuram ieklausīties? Šajā gadā klusumu pārtrauks Ieva Akurātere, Kristīne Prauliņa, Igo, Raimonds Ozols, Ainars Mielavs, Laimis Rācenājs, Goran Gora un virkne citu klusu vārdu Latvijas mūzikā.

Tautumeitas

17. augusts, "Zeit" radošais kvartāls, Līgatne

"Tautumeitas" šovasar zied daudz un koši. Pamēģinājušas gan saullēkta, gan saulrieta koncertus, dāmas pucējas Līgatnei. Ir vērts notvert "Tautumeitas" šajā vasarā, kad grupa ir kārtīgi sadziedājusies un izauklējusi gana iespaidīgu skatuves priekšnesumu.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

"Veidenfests"

17. augusts, "Kalāči", Liepas pagasts

Veidenbaumu "Kalāčos" jau atkal iegriezīsies kārtīgs dzejas un mūzikas virpulis. Jauniešu kopas organizētais "Veidenfests" saved kopā dzejniekus un rakstniekus ar mūziku. Akmentiņš, Vērdiņš, Pizāne un citi vārdu meistari mīsies ar Latvijas neatkarīgās mūzikas pārstāvju Reiņa Jaunā, Helēnas Kozlovas, Jura Simanoviča, kā arī grupu "Pisang Ambon", "Nielslens Lielsliens" priekšnesumiem.

Kartupeļpalma

17. augusts, mākslas telpa "Mala", Cēsis

Ulda Rudaka kūrētais ceļojošais cirks jeb mūzikas festivāls "Kartupeļpalma" šo sestdien vedīs uz Cēsu "Malu" divus Latvijas tā arī nepieradinātās mūzikas smagsvarus. Šoreiz ar solo priekšnesumiem apmeklētājus priecēs "Dzelteno pastnieku" skaņu burvis Ingus Baušķenieks un Latvijas pankroka krustēvs, vectēvs, tēvs un brālis vienā personā – Dambis no "Inokentija Mārpla".

Astro'n'out

17. augusts, "Cafe Riverside", Kuldīga

Māra un viņas grupas puiši ir gatavi iepriecināt kuldīdzniekus un uz Kuldīgu vasarās emigrējušos rīdziniekus ar kārtīgu poproka koncertu. "Astro’n’out" šobrīd ir lieliskā formā un dara to, kas viņiem vislabāk sanāk – spēlē tā, kā pašiem vislabāk patīk. Un to var sajust!

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Pirmais kurss

17. augusts, Tanīsa kalns, Rauna

Pilnīgi normāla grupa ar pilnīgi normālām dziesmām jeb forši puiši ar gana asprātīgām un melodiskām dziesmām. Ja nekad neesi dzirdējis "Pirmo kursu" dzīvajā, tad ir vērts pamēģināt. Ja neesi bijis Raunā, tad tavs sestdienas piedzīvojums var kļūt pavisam īpašs, jo Rauna nudien ir viena no skaistākajām Latvijas vietām.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

The Prodigy

18. augusts, "Wondersala", Rīga

Tas nekas, ka "The Prodigy" vairs nav tādi, kā reiz bija. Tagad jau bez Kīta Flinta. Tas nekas, ja nezini vairāk par "Firestarter" un "Poison". Būs traki. Būs skaļi un enerģiski. Tas nu gan nav mainījies kopš elektroniskās mūzikas panku slavas zenīta laikiem toreiz, kad zāle bija zaļāka un kaimiņam pirmā ārzemju mašīna ciematā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Heathen

19. augusts, "Melno cepurīšu balerija", Jelgava

Ja nu tava nedēļa nesākas, kā vēlies, tad Kalifornijas trashmetal grupas koncerts varētu būt īstā vieta, kur izlādēt enerģiju. Spēlējuši jau pagājušajā gadu tūkstotī, metāla vīri vēl prot kalt smagi un pamatīgi. "Heathen" vienmēr ir bijuši metāla mūzikas smagsvaru sarakstos un atrodas tur joprojām.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti