Panorāma

Šahistu Strebkovu diskvalificē par neķītru vēstuļu ar izlietotiem prezervatīviem sūtīšanu

Panorāma

Panorāma

Rīga svin 823. dzimšanas dienu

FOTO: Rīga svin 823. dzimšanas dienu

Šodien turpinās Rīgas dzimšanas dienas svinības, ko pilsētā atzīmē ar daudzveidīgu kultūras programmu, garšas svētkiem un citām aktivitātēm. Gan sestdien, gan svētdien pilsētas sabiedriskais transports ir pieejams bez maksas, taču iedzīvotājiem jārēķinās ar vairākiem satiksmes ierobežojumiem.

Ar plašu pasākumu programmu Rīgā turpinās 823. dzimšanas dienas svinības
00:00 / 03:38
Lejuplādēt

Šodien Rīgas pilsētas svētkos daudzveidīgi pasākumi.

Sestdien Rīgā sastaptā iedzīvotāja, vaicāta par svētku atmosfēru, sacīja: "Kolosāli, visapkārt daudz cilvēku."
 
Vēl kāda sieviete par saviem svinību plāniem sacīja: "Es svinēšu ar savu māti, ģimeni, iesim uz centru." Vaicāta, vai svin katru gadu, viņa atbildēja noraidoši, pieminot, ka iepriekš svinēšanai patraucēja Covid-19 pandēmija.
 
Tikmēr vēl kāda sieviete atzina: "Man nepatīk pūlis un drūzma, es izvairos." Viņa arī ieteica pievērst uzmanību pārpildītajām miskastēm pilsētā. Savukārt kāda kundze norādīja: "Ja būs veselība, tad svinēšu. Tagad pa vasaru uz koncertiem gribas. Bijām Dzegužkalnā uz "Tautumeitām". Patika, pat nezināju Rīgā dzīvodama, ka tur ir tāda estrāde!"
 
 

Rīgas garšas svētki Vecrīgā norisinās pirmo reizi. Šo svētku mērķis ir iepazīstināt rīdziniekus un Rīgas viesus ar Latvijas virtuves visu laiku dažādākajām garšām ­­­­­ – gan tradicionālām, gan pavisam jaunām.

Garšas svētki norisinās divās Vecrīgas vietās – laukumā pie Mazās Jaunielas pulcējas "Street Food" meistari, savukārt Rātslaukumā šodien visas dienas garumā notiek dažādas kulināras aktivitātes.

"Rest Garšotavas" pārstāvis Rolands Latvijas Radio sacīja : "Mums ir dažāda veida latviskas uzkodiņas, mūsu burvīgā konditore sacepusi dažādas smalkmaizītes tā, lai tiešām tūristiem un vietējiem būtu tā latviskā Rīgas garša. Gribējām dot to pašu labāko." Vaicāts par latvisko garšu, ēdinātāju pārstāvis uzskaitīja: rudzu maize, siltajā ēdienā asinsdesa, maizītes ar siļķi, desertā klasiskā "Cielaviņa", ābolu plātsmaize.
 
Savukārt Rātes pasāžā šodien ir atgriezušies Rīgas amatnieki, pie kuriem ir iespēja izmēģināt dažādas amatu prasmes.
 
Jāpiemin arī tradicionālais basketbola turnīrs "Krastu mačs", kas vienmēr izpelnās lielu ievērību. Tas sākas šodien, un diennakti laukumā dosies dažādu meistarības līmeņu Daugavas labā un kreisā krasta basketbolisti.

Vēl šovakar pārmaiņas piedzīvos Uzvaras parks, kur uzstāsies Francijas mākslinieku grupa ar dzīvās uguns instalācijām.

Svētku kulminācija un vērienīgākā svinību norise – pasākums 11. novembra krastmalā sestdienas vakarā, kad būs plašs koncerts ar pazīstamu mākslinieku uzstāšanos, bet vakara izskaņā pasākuma rīkotāji sola lāzeru un strūklaku priekšnesumu, kā arī ballīti.

Apmeklētāji Raimonds un Kaspars norādīja: "Mēs priecīgi, ka beidzot ir noorganizēts kas Krastmalā. Skatuve skaista, programma bagātīga. Super atmosfēra, jābauda, jābauda."

Svētku laikā sadarbībā ar biedrību "Tavi draugi" ir iespēja ziedot ukraiņu atbalstam gan šeit Latvijā, gan kara skartajā Ukrainā. Apmeklētājiem jāatceras, ka braukt ar velosipēdiem vai elektroskrejriteņiem pasākumu laikā nevarēs.

Kopā Rīga šiem svētkiem tērēs gandrīz pusotru miljonu eiro un pusi no tās tērēs apkaimju svētku rīkošanai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti