Globālās IT problēmas atbalsojas arī «Positivus»

Globālās tehnoloģiju problēmas atskan arī Latvijā. Mūzikas festivālā "Positivus" šo problēmu dēļ nevarēja ierasties vairāki mākslinieki. Tas raisījis sašutuma vētru apmeklētājos, jo atcelt nācās arī vakardienas galvenā mākslinieka koncertu un arī šodien festivāla programma mainīta.

Festivāla "Positivus" pirmajā dienā uzstājās daudzi pašmāju un ārzemju mākslinieki. Pie skatuvēm, kuras šogad ir deviņas, cilvēki dziedāja un dejoja līdzi dziesmām.

Edgars: "Jau šeit mēs redzam, ka atmosfēra ir sakāpināta un jaunieši izbauda. Arī vecāki cilvēki izbauda. Mēs tiešām izbaudām šo kultūras pasākumu."

Madara un Toms: "Nu, perfekti! Ir ēdiens, ir dzērieni, mūzika! Vienkārši festivāls! Perfekti!"

Una un Agnese: "Salacgrīva ir mazlietiņ tā kā atkāpusies, bet mēs esam jaunos viļņos, jaunās iespējās un jaunos priekos! Bučiņas! Nāciet uz "Positivus"!".

Festivāls cilvēkus priecē jau 16 gadu, un tas kļuvis populārs ne tikai latviešu vidū. Arī cilvēki no tuvākām un tālākām zemēm mūziķus klausīties brauc jau vairākus gadus.

Edgars, festivāla apmeklētājs no Lietuvas: "Te ir lieliski mākslinieki, laba atmosfēra, ļoti jauki cilvēki mums apkārt un galvenais – labi laikapstākļi."

Korre, festivāla apmeklētājs no Somijas: "Atmosfēra ir lieliska! Man šeit ļoti patīk. Laiks ir lielisks, es ļoti izbaudu! Es ļoti gaidu Džeisonu Derullo un arī Ofsettu! Es tos tiešām gaidu!"

Taču lielu sašutumu radīja paziņojums vakarā. Ilgi gaidītais pirmās dienas galvenais mākslinieks Offsets netika uz Rīgu globālās IT problēmas dēļ.

Elīza un Ance: "Līdz šim viss bija labi. Bet tikko paziņoja, ka nebūs galvenā mākslinieka un tāpēc ir nedaudz sašutums. Vilšanās nedaudz ir. Mēs ļoti gaidījām. Principā biļetes uz šodienu pirku tikai šī mākslinieka dēļ, un viņš nebūs, un nav nekādas informācijas, vai viņš vispār būs... Ir nedaudz bēdīgi."

Tehniskais personāls jau bija festivālā un bija gatavs koncertu sākt, tiklīdz Offsets būtu ieradies, bet mākslinieks uz festivālu netika. To pašu traucējumu dēļ uz skatuves nekāps arī klausītāju iemīļotā rokgrupa "Nothing But Thieves".

Lai gan apmeklētāju sašutums bija liels, atbildīgajiem dienestiem darba nebija daudz. Valsts policija fiksējusi vien atsevišķus pārkāpumus ārpus festivāla teritorijas, bet Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests ziņo, ka slimnīcā nogādāti deviņi cilvēki.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti