«Positivus» festivālā šogad – pārsteigumi un izaicinājumi. FOTO atskats

19. un 20. jūlijā Lucavsalā, Rīgā, aizvadīts "Positivus" festivāls, šogad piedāvājot daudzveidīgu programmu. Globālās IT problēmas, kas piektdien nopietni traucēja medicīnas iestāžu, transporta sistēmu, aviokompāniju, banku un mediju darbu, ietekmēja arī festivāla norisi – to dēļ Rīgā nevarēja ierasties un uzstāšanos atcēla mākslinieks Offset un rokgrupa "Nothing But Thieves".

Piektdien, 19. jūlijā, uz festivāla galvenās – LMT – skatuves uzstājās LV hiphopa kultūras pamatlicējs Ozols, britu reperis NEMZZZ, kā arī ukraiņu reperis OTOY.

Bija plānota arī mūziķa Offset uzstāšanās, taču piektdienas IT traucējumu dēļ pasaules lidostās mūziķis nevarēja ielidot Rīgā. Festivāla rīkotāji sākotnēji cerēja, ka izdosies uzstāšanos pārcelt uz sestdienu, taču tas neizdevās.

Uz festivāla otrās lielākās skatuves – Lielvārdes skatuves – varēja dzirdēt vairākkārtēju "Grammy" ieguvēju Džeikobu Koljeru (Jacob Collier), enerģijas pilno Džordanu Vardu (Jordan Ward), ASV reperi Deniju Tauersu (Danny Towers), pašmāju grupas "Olas" un "Bukte".

Uz Pepsi skatuves varēja sagaidīt priekšnesumus no eksperimentālās popmūzikas mākslinieces Anželikas Garsijas (Angelica Garcia), kā arī pašmāju iemīļotajiem vai arī strauji augošajiem māksliniekiem "Detlef", "Satellites LV", "I MEAN LOVE", Packman, "Vēstulēs" un sivmoneyy.

Savukārt sestdien uz galvenās skatuves kāpa amerikāņu dziedātājs Džeisons Derulo (Jason Derulo), britu mūziķis Bendžamins Klementains (Benjamin Clementine) un lietuviešu dziedātājs Daddy Was A Milkman.

Lielvārdes skatuvi sestdien pieskandināja "Will Butler & Sister Squares", "Kautkaili", "Picture Parlour" un "Citi zēni", savukārt uz Pepsi skatuves uzstājās ukraiņu rokgrupa "Love’n’Joy" un pašmāju mākslinieki Wiesulis un sagvn, Fiņķis, duets "Elpo", grupa "Purple Negative" un Netirais300.

Arī sestdienas programmā bija izmaiņas – Bendžamins Klementains uzstājās vēlāk, jo grupa "Nothing But Thieves" nevarēja ierasties Rīgā. Kā skaidroja festivāla rīkotāji, grupai bija nepieciešams pārvadāt lielu daudzumu bagāžas, kuru piektdienas globālo IT problēmu dēļ lidostas nespēja uzņemt un pārvadāja pasažierus bez bagāžas, savukārt ar speciāliem līguma reisiem šādu daudzumu bagāžas nav bijis iespējams pārvadāt un nogādāt Latvijā.

Šogad festivālā bija arī vairāki jaunumi, starp tiem ceļojošā izstāde no Ukrainas "Ukraine in miniature", kas stāsta par kara uzbrukumu dēļ nopostīto kultūras mantojumu. Starp jaunumiem arī "Bourzma" popup, kas piedāvāja radošās darbnīcas un modes šovu, vēršot apmeklētāju uzmanību uz otrreizējo modi.

Silent disco zonā dejas iegrieza tādi DJ kā: DJ All-viss, DJ Rudd, Dj Deivv, Artūrs Pudāns, DJ Kārlis Zariņš, DJ Z:le, DJ RKR, DJ Tada Dojo, DJ Cimmis, Dj Ķilkuts un DJ Inga Zeile.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti