Dziesmu pieteikšana LTV konkursam «Supernova» sāksies jau 20. augustā

Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un dziesmu izpildītāju konkursā "Supernova" dziesmu pieteikšana šogad sāksies ātrāk – jau 20. augustā, savukārt žūrijas atlasīto un nākamajā kārtā iekļuvušo izpildītāju vārdus skatītāji un klausītāji uzzinās šī gada novembrī.

Maijā Latviju Eirovīzijā pārstāvēja mūziķis Dons ar dziesmu "Hollow", iekļūstot konkursa finālā un ierindojoties 16. vietā. Ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē Eirovīzijas pārraides sasniedza pēdējos gados lielākos skatīšanās reitingus. Kopumā 37 valstīs Eirovīzijas trīs televīzijas pārraides noskatījās vairāk nekā 163 miljoni cilvēku, savukārt konkursa video saturam dažādās sociālo mediju platformās kopā bija vairāk nekā miljards skatījumu.

Mūziķis Dons iedrošina: "Aicinu ikvienu autoru un izpildītāju pieteikties konkursā, lai kāptu uz, iespējams, pasaulē lielākās skatuves, lai darītu to ar mīlestību un Latviju sirdī! Uz priekšu! Mēs varam, ir tikai jādara!" 

Eirovīzijas nacionālajai atlasei – konkursam "Supernova" – arī šogad aicināti pieteikties gan solisti, gan dueti un grupas, kurās ir ne vairāk par sešiem dalībniekiem. Konkursam pieteiktā dziesma nedrīkst būt publicēta, atskaņota vai izpildīta publiskos pasākumos pirms 2024. gada 1. septembra.

Ārzemniekiem ir iespēja piedalīties konkursā kā dziesmu vārdu autoriem, mūzikas autoriem vai fonogrammas producentiem, taču dziesmas autoru kolektīvā ārzemnieku nedrīkst būt vairāk par Latvijas pilsoņiem. 

Dziesmu pieteikšana sāksies 20. augustā sabiedrisko mediju portālā LSM.lv, kur jau šobrīd publicēts konkursa nolikums.

Kā ierasts, dziesmas "Supernovas" nākamajai kārtai, kas notiks televīzijas tiešraidē 2025. gada februārī, izvēlēsies žūrija, kurā būs Latvijas mūzikas industrijas, pasākumu jomas un televīzijas pārstāvji, kā arī ārvalstu profesionāļi. 

Žūrija vērtēs dziesmu oriģinalitāti, aranžējumu, vēstījumu un atbilstību mūsdienu tirgus tendencēm, savukārt, izvēloties izpildītājus, būtiskākās būs mūziķu vokālās spējas, potenciāls konkurēt starptautiskajā popmūzikas tirgū, kā arī iepriekšējie sasniegumi mūzikas nozarē un iespējas gūt panākumus nākotnē. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti