Panorāma

Panorāma

Panorāma

Baltijas un Ziemeļvalstis palīdz Ukrainai ceļā uz ES

Noslēdzas festivāls "Laima Rendezvous"

Dzintaru koncertzālē noslēdzas festivāls «Laima Rendezvous»

Jūrmalā svētdien vakarā noslēdzas dziedātājas Laimas Vaikules organizētais festivāls "Laima Rendezvous". Trīs dienu garumā 45 mākslinieki no 14 valstīm piepildīja Dzintaru koncertzāli ar mūziku, dejām un dziesmām. Un tas kļuva ne tikai par mūzikas notikumu, bet arī par platformu, kas apvieno cilvēkus no dažādām valstīm, lai svinētu mūzikas un kultūras daudzveidību.

Pirmais festivāla vakars tika veltīts Ukrainai un tās tautai.

"Šausmīgi! Šis laiks ir šausmīgs. Mēs turpinām cīnīties par mieru, par savām tiesībām uz brīvību. Tas ir prātam neiedomājami, ka Eiropas vidū var būt karš 21. gadsimtā.

Bet es esmu pateicīga par palīdzību, ko mums sniedz ne tika Eiropas valstis, bet visa pasaule," stāsta ukraiņu dziedātāja Nastja Kamenska.

Pirmajā dienā skatītāju rindās bija arī Krievijas mūzikas leģenda Alla Pugačova, kura līdz ar vīru Maksimu Galkinu ir krituši Putina režīma nežēlastībā.

Alla Pugačova un Maksims Galkins
Alla Pugačova un Maksims Galkins

Festivāls norisinās trīs dienas, un tajā piedalījās 45 mākslinieki no 14 dažādām valstīm. Uz vienas skatuves bija gan pasaules zvaigznes, gan jauni talanti un iemīļoti pašmāju dziedātāji.

"Katru reizi, kad mēs atgriežamies šajā vietā, tas ir kā pirmo reizi. Mums vienmēr ir prieks par visu. Brīnišķīgi cilvēki, labākais ēdiens, manuprāt, pasaulē ir tieši šeit. Mēs lieliski pavadām laiku," priecājas britu grupas "Londonbeat" mūziķi.

Festivāla saimniece Laima Vaikule ik gadu sarūpē skatītājiem dažādus duetus. Parādot, ka mūzikai nav robežu un tautības.

Festivāla viesus ar savu uzstāšanos priecēja arī šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājs Nemo no Šveices.

"Man bija bail, ka varbūt mūsu cilvēki zālē nesapratīs līdz galam vai nespēs pieņemt, vai nesapratīs, kāpēc viņš tā apģērbts," stāsta dziedātāja Patrisha.

"Es speciāli aizgāju uz zāli un paskatījos, kad viņš dziedāja Eirovīzijas uzvarētāja dziesmu. Tur pieauguši vīrieši kopā ar sievām dziedāja līdzi. Tā ka ir riktīgi forši, ka arī no šīs publikas mūs atbalsta."

"Katrs cilvēks, kas uzstājas uz skatuves, – viņam ir kaut kāda spēcīga enerģija, kam vairāk, kam mazāk, tāpēc arī tas vispār notiek. Iedomājieties – trīs stundas koncerts, un visi cilvēki sēž zālē, neviens negrib iet projām," par festivālu gandarīta ir Laima Vaikule.

Svētdien ir noslēdzošā festivāla diena, kad uzstājas mākslinieki no Francijas, Gruzijas, Polijas un, protams, visiem zināmi Latvijas izpildītāji. Solās, ka vētra būs ne tikai Rīgas un Jūrmalas ielās, bet arī Dzintaru koncertzālē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti