Ar ieskaņas koncertiem Liepājā sākas festivāla «Summer Sound» nedēļa

Piektdien un sestdien, 2. un 3. augustā, Liepājā norisināsies Baltijā lielākais pludmales festivāls "Summer Sound 2024", kas šogad notiks jau divpadsmito reizi. Divu dienu laikā uz četrām festivāla skatuvēm, "Klubs++" un vēl papildu aktivitātēs ar īpaši festivālam gatavotiem šoviem piedalīsies vairāk nekā 60 Latvijas un ārvalstu mākslinieki, informēja organizatori.

Tradicionālā festivāla ieskandināšana Liepājā sākas ar bezmaksas ieskaņas koncertiem Juliannas un šogad arī Pegaza pagalmos.

Juliannas pagalmā būs dzirdami: 31. jūlijā – "Tante gaida", "NeimoM", "Kaligo", "Bukte", "24. avēnija" un 1. augustā – "Dzirnavnieki", "Ogas", Diona, Loopout, Baiba.

Savukārt Pegaza pagalmā: 31. jūlijā – "Blind Shapes", Normunds Ņērbulis, "The Tunes", "Jauda", "Viral Mind" un 1. augustā – "Embark", "Reinis Jaunais & The Flamenco Thief" (LV / UK), "2tie", Dārta Krūze un Kristaps Vītols-Vītoliņš, "B Optimist".

Noderīga informācija festivāla apmeklētājiem

Biļešu apmaiņa pret aprocēm

"Summer Sound" organizatori aicina apmeklētājus laikus plānot biļešu apmaiņu pret aprocēm, lai izvairītos no rindām pie ieejas festivāla teritorijā.

Festivāla apmeklētāji savas festivāla biļetes, ar vai bez telts vietas, var apmainīt pret aprocēm – izklaides un iepirkšanās centros "Akropole Rīga" un "Akropole Alfa": no 31. jūlija līdz 2. augustam no pulksten 10.00 līdz 21.00.

Aproces apmainīt var arī Liepājā tirdzniecības centrā "Kurzeme": 31. jūlijā pulksten 17.00 – 22.00. 1. augustā pulksten 10.00 – 22.00, un 2. augustā pulksten 10.00 – 15.00, kā arī pie festivāla teritorijas no 1. augusta pulksten 16.00.

Bērnu pilsētiņa

Viena no "Summer Sound" festivāla tradīcijām ir bērnu pilsētiņa un bezmaksas festivāla apmeklējums bērniem līdz 10 gadu vecumam. Bērnu pilsētiņā bez vecāku uzraudzības varēs atstāt bērnus no 4 gadu vecuma, un šis pakalpojums būs pieejams par papildu samaksu – biļeti varēs iegādāties pie ieejas "Bērnu pilsētiņā". Šogad bērnu pilsētiņas īpašā stūrītī ir padomāts arī par vecākiem un pašiem mazākajiem festivāla viesiem – būs iespēja gan apmainīt autiņus, un pabarot mazuli, gan atvilkt elpu un atpūsties. Vecāku stūrīša izmantošana ir bez maksas.

Auto un sabiedriskais transports

Dodoties uz festivālu no Rīgas, apmeklētājiem jārēķinās ar remontdarbiem šosejas Rīga–Liepāja 17. kilometrā. Gaidīšanas laiks varētu būt līdz 10 minūtēm. Ar aktuālo valsts ceļu remontdarbu karti var iepazīties VSIA "Latvijas Valsts ceļi" tīmekļvietnē.

Savukārt pie auto stūres festivālu organizatori aicina ievērot atļauto braukšanas ātrumu un būt tolerantiem, izvairoties no nevajadzīgu, bīstamu situāciju radīšanas.

Uz festivālu var doties, izvēloties arī kādu no sabiedriskā transporta veidiem: autobusus, vilcienus vai īpašo pop-up lidojumu.

Telšu pilsētiņa

"Summer Sound" festivāla labiekārtotā telšu un kemperu pilsētiņa būs atvērta no ceturtdienas, 1. augusta, pulksten 17.00 līdz svētdienas, 4. augusta, pulksten 15.00.

Telšu pilsētiņa būs aprīkota ar labierīcībām un dušu, būs pieejama arī ēdināšana un bārs, kā arī īpaša ballīšu vieta. Visā festivāla teritorijā papildu drošībai tiks veikta videonovērošana.

Pludmales volejbola turnīrs

Kā ierasts, festivāla otrajā dienā būs iespēja piedalīties pludmales volejbola turnīrā. Volejbola turnīrs norisināsies sestdien, 3. augustā, no pulksten 11.00 līdz 15.00.

Vienā komandā piedalās četri spēlētāji, uz laukuma trīs un viens dalībnieks rezervē. Dalībnieku vecums turnīrā ir no 16 gadiem. Reģistrēties spēlēm un iemaksāt dalības maksu var no ceturtdienas, 1. augusta, festivāla kasē.

Muzikālais piedāvājums

Sestdienā no pulksten 10.00 līdz 16.00 festivāla teritorija atvērta ikvienam bez maksas un arī šajā laikā notiek koncerti gan pludmalē, gan Jūrmalas parkā. Viesiem būs iespējams baudīt šādu mākslinieku uzstāšanos: Sudrabu Sirds, "E6", Viņa, "Pop-Rock skola", "Kautkaili", Miks Galvanovskis, "Everstate", "Bad Habits" un "Martas asinis".

Ar īpaši festivālam gatavotiem šoviem "Summer Sound 2024" uzstāsies: vācu Dj Robin Schulz, franču elektronikas duets "Ofenbach", somu sensācija Käärijä, ballīšu partizāni "Bermudu divstūris", hip hopa supergrupa "Singapūras satīns", "Astro’n’out", repa megablice "Banda Banda", "Citi zēni", "Sudden Lights", "Very Cool People", "Kreisais krasts", repere Viņa, "Inokentijs Mārpls", "Mazais princis", "Laika suns", "Olas", Wiesulis & sangvn, "Pirmais kurss" un vēl daudzi citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti